ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΙΟΝΙΑΝ | Ένα ολόκληρο χωριό, στο πόδι!

Μικροί και μεγάλοι πλέον συμμετέχουν στην εκστρατεία του Ionian για τη συλλογή πλαστικών καπακιών από μπουκάλια νερού και αναψυκτικών. Με πρωταγωνιστές τους πιτσιρικάδες, οι ποσότητες που συγκεντρώνονται είναι πραγματικά μεγάλες.
Εκεί που εντυπωσιάζει η συμμετοχή είναι στον Αγιο Δημήτριο, με ένα ολόκληρο χωριό να βρίσκεται στο πόδι, μην αφήνοντας να πάει χαμένο ούτε ένα καπάκι. Υπεύθυνος αυτής της κινητοποίησης, που είχε σαν αποτέλεσμα να συγκεντρωθούν περισσότερες από 64 σακούλες σκουπιδιών, γεμάτες με καπάκια, είναι ο κ. Πέτρος Σταμίρης, πρώην πρόεδρος της τοπικής κοινότητας, ο οποίος έβαλε «στην πρίζα» όλα σχεδόν τα σπίτια και τα καφενεία του χωριού.
“Στόχος μας είναι να βοηθάμε τους συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν προβλήματα. Η κρίση μας δίνει τη δυνατότητα να αποδείξουμε ότι παραμένουμε… άνθρωποι και ότι νοιαζόμαστε για τον διπλανό μας. Ευχαριστώ τους συγχωριανούς μου, που ανταποκρίνονται κάθε φορά που τους καλούμε να δείξουν την αλληλεγγύη τους. Θα είμαστε στο πλευρό των αδύναμων πολιτών και του ΙΟΝΙΑΝ, γιατί γνωρίζουμε πως εδώ προσφέρεται σπουδαίο έργο” ανέφερε ο κ. Σταμίρης.
Ο ίδιος λέει ότι όλες οι νοικοκυρές μπήκαν στη διαδικασία αυτή και τις ευχαρίστησε για την προσπάθειά τους, ενώ θα συνεχίσει την προσπάθεια για να βοηθηθούν ΑμεΑ του νησιού.
Στην εκστρατεία συμμετέχουν ιδιώτες, επιχειρήσεις και κυρίως σχολεία από όλο το νησί, σε μία αξιοθαύμαστη προσπάθεια να συνδράμουν με τον απλό αυτό τρόπο το Ionian, στην προσπάθειά του να σταθεί στο πλευρό αναπήρων συμπολιτών μας που έχουν την ανάγκη μας. Παράλληλα, με τη δράση αυτή, απαλλάσσεται το νησί από ένα από ένα είδος πλαστικού με εξαιρετική ανθεκτικότητα, το οποίο απαιτεί πολλές εκατοντάδες χρόνια για να διαλυθεί. Αυτή η ανθεκτικότητά του, ωστόσο, το καθιστά περιζήτητο στις εταιρείες ανακύκλωσης. Για το λόγο αυτό είναι σε θέση να ανταλλάσσουν μεγάλες ποσότητες με αναπηρικά αμαξίδια.
Η εκστρατεία του Ionian έχει βρει θερμούς υποστηρικτές από τα σχολεία της Ζακύνθου με μαθητές και εκπαιδευτικούς να μετέχουν πρόθυμα και ιδιαίτερα αποτελεσματικά. Η καμπάνια συνεχίζεται όσο υπάρχουν εθελοντές που είναι πρόθυμοι να δώσουν το παράδειγμα με τη συνεισφορά τους.