ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΣΑ ΑΠΡΙΛΗ | Απευθείας από Μάαστριχτ και Άμστερνταμ με την Corendon

Ολοένα και συχνότερα επιβεβαιώνονται οι εκτιμήσεις πως χαμηλή θα είναι και φέτος η πτήση που θα πραγματοποιήσουν στο νησί μας, εκτός από τους Πολωνούς, Αυστριακούς, Βρετανούς, Ιταλούς και οι Ολλανδοί τουρίστες οι οποίοι έχουν προκαλέσει ήδη “συμφόρηση” στα κομπιούτερ κρατήσεων. Σε ότι αφορά στη Ζάκυνθο, η αεροπορική εταιρεία Corendon Dutch με πολλά αεροπλάνα στο στόλο της θα ξανακατέβει και φέτος συνδέοντας τη Ζάκυνθο με το διεθνές αεροδρόμιο Schiphol του Άμστερνταμ.
Οι πρώτες πτήσεις από την Ολλανδία αρχίζουν τον Απρίλιο μήνα με το αναλυτικό πρόγραμμα των πτήσεων της αεροπορικής εταιρείας να διαμορφώνεται για το νησί μας έχει ως εξής: Από τις 15 Απριλίου με τρεις πτήσεις την εβδομάδα από το Άμστερνταμ και από τις 21 Απριλίου έως τις 24 Οκτωβρίου από το Μάαστριχτ μία πτήση κάθε εβδομάδα. Ο νομός μας στηρίζει πολλά στην ολλανδική αγορά η οποία ειδικά πέρυσι είχε άκρως ικανοποιητική αύξηση ενώ τα τελευταία 20 χρόνια ανοίγουν τη σεζόν τα τέλη του Απρίλη. Άλλωστε, ενόψει της νέας τουριστικής περιόδου, το ενδιαφέρον για το νησί είναι αισθητά αυξημένο, γεγονός που προοιωνίζεται από την σημαντική παρουσία τουριστών κατά την περασμένη σαιζόν.
Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι στη δύσκολη οικονομική περίοδο που διανύουμε η οποιαδήποτε πρωτοβουλία των αεροπορικών εταιριών είναι πολύ σημαντική για την τοπική οικονομία. Οι νέες αγορές φέρνουν στο νησί μας τουρισμό υψηλού οικονομικού επιπέδου και η ανοδική τους πορεία μόνο ως θετική εξέλιξη μπορεί να καταγραφεί.
Εν μέρει οφείλεται στην προβολή που έκαναν για τη Ζάκυνθο οι Ολλανδοί δημοσιογράφοι που φιλοξενήθηκαν πέρυσι με σκοπό να μας γνωρίσουν και να μεταφέρουν τις εμπειρίες τους μέσω της ταξιδιωτικής πλατφόρμας Zoover, την εφημερίδα Telegraaf και bloggers, συνοδευόμενοι από τον Εκπρόσωπο του Γραφείου Τύπου του ΕΟΤ Κάτω Χωρών, Σωτήρη Βαρδάκη.

φωτο: Airnews