Φρέσκες Ταλιατέλες με καφέ

Αξιώτης Παράσχος
Πρόεδρος H.E.C.F.
Λέσχη Διευθυντών Αρχιμαγείρων Ελλάδος
http://www.executivechefsclub.gr/
E-mail: [email protected]
facebook.: ExecutiveChefsPlatinumClubOfGreece
tel: +30 27210 93844 mob: +30 6948046207

Υλικά & Εκτέλεση:
Υλικά για τα Ζυμαρικά

350 gr. μαλακό αλεύρι
150 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
5 αβγά
25 gr. καφές στιγμιαίος

Προετοιμασία Ζυμαρικών
Κοσκινίζουμε τα δύο είδη αλευριού μαζί με τον αλεσμένο καφέ, κάνουμε μια λακκούβα στο αλεύρι και προσθέτουμε τα 5 αβγά.
Ζυμώνουμε για 5 λεπτά, έως ότου η ζύμη γίνει σφιχτή και τα υλικά έχουν αναμειχθεί καλά. Καλύπτουμε τη ζύμη με πλαστική μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για μία ώρα. Ανοίγουμε τη ζύμη με έναν πλάστη επάνω σε ένα ξύλο κοπής και περνάμε την ζύμη από την ειδική μηχανής για ζυμαρικά, στο τέλος κόβουμε στο μεγεθος που θέλουμε τις ταλιατέλες.

Υλικά
250 gr. κατσικίσιο τυρί
100 ml γάλα
100 gr. κρέμα γάλακτος
75 gr. φουντούκια
100 gr. βούτυρο για το σοτάρισμα των ζυμαρικών
5 gr. καφές στιγμιαίος
Αλάτι και Πιπέρι στην γεύση

Προετοιμασία Σάλτσας
Σπάπε το κατσικίσιο τυρί σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα μικρό τηγάνι μαζί με το γάλα και την κρέμα γάλακτος.
Προσθέτουμε λίγο αλάτι και πιπέρι και ανακατέουμε τα υλικά, μέχρι να σφίξει και να γίνει λεία η κρέμα. Μαγειρεύουμε τις ταλιατέλες. Σοτάρουμε τα ζυμαρικά μαζί με το βούτυρο και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα φουντούκια.

Σερβίρισμα:
Ρίχνουμε μια λεπτή στρώση της σάλτσας τυριού σε ένα πιάτο κι έπειτα πασπαλίζουμε τα ψιλοκομμένα φουντούκια και τη σκόνη καφέ.
Απλώνουμε τις ταλιατέλες πάνω από την κρέμα και γαρνίρουμε με τυρί, μπορούμε να δώσουμε μια τελευταία πινελιά πασπαλίζοντας λίγο καφέ.

Tips: στην σάλτσα μπορούμε να αφαιρέσουμε το κατσικίσιο τυρί και να προσθέσουμε 6 γαρίδες και να γίνει ένα Gourmet πιάτο ή ακόμα Μανιτάρια τις αρεσκείας μας ή ακόμα μπουκίτσες χοιρινό ψαρονέφρι αλλά αυτό που προτιμώ εγώ είναι με ο Σολομό, ταιριάζει με όλα ότι και εάν βάλετε, ανοίξτε και ένα καλό άσπρο κρασί και καλή σας όρεξη.