Σπιτικό Παγωτό με καφέ

Αξιώτης Παράσχος
Πρόεδρος H.E.C.F.
Λέσχη Διευθυντών Αρχιμαγείρων Ελλάδος
http://www.executivechefsclub.gr/
E-mail: [email protected]
facebook.: ExecutiveChefsPlatinumClubOfGreece
tel: +30 27210 93844 mob: +30 6948046207

Υλικά:
3 αβγά
150 gr. ζάχαρη κρυσταλλική
300 gρ. κρέμα γάλακτος 35%
100 ml εσπρέσο

Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε ένα φλυτζάνι εσπρέσο 100 ml. Χτυπάμε με το μίξερ την κρύα κρέμα γάλακτος μέχρι να σφίξει και να γίνει σαντιγί και την αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τα υπόλοιπα υλικά. Χωρίζουμε τα ασπράδια και τους κρόκους.Προσθέτουμε τα 100 gr. από την ζάχαρη στους κρόκους και χτυπήστε τα με το μίξερ μέχρι να σφίξει και να αφρίσει το μείγμα. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το μείγμα στην σαντιγί. Φροντίζουμε να ανακατέψουμε απαλά. Χτυπάμε αμεσως τα ασπράδια μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα, προσθέτοντας αργά τα 50 gr. της υπόλοιπης ζάχαρης. Προσθέτουμε αυτό το μείγμα στο μείγμα σαντιγί-κρόκων, ανακατεύοντας από κάτω προς τα πάνω. Μόλις όλο το μείγμα γίνει λείο, προσθέτουμε τέλος τον κρύο καφέ, συνεχίζοντας να ανακατεύουμε αργά.
Τοποθετούμε το παγωτό σε ένα μπολ, καλύπτουμε με καπάκι και βάζουμε στην κατάψυξη, ένα τέλειο σπιτικό παγωτό.