Τσιζκέικ με καφέ

Αξιώτης Παράσχος
Πρόεδρος H.E.C.F.
Λέσχη Διευθυντών Αρχιμαγείρων Ελλάδος
http://www.executivechefsclub.gr/
E-mail: [email protected]
facebook.: ExecutiveChefsPlatinumClubOfGreece
tel: +30 27210 93844 mob: +30 6948046207

Υλικά & Εκτέλεση:
Υλικά για την Βάση
250 gr. μπισκότα digestive
40 gr. ζάχαρη κρυσταλική
5 gr. καφές στιγμιαίος
150 gρ. βούτυρο μαργαρίνη

Εκτέλεση για την Βάση
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη σκόνη καφέ στα μπισκότα.
Λιώνουμε το βούτυρο εντελώς. Ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο πάνω από το μείγμα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λείο.

Προετοιμασία Ζελατίνης
2 φύλλα ζελατίνης
100 ml κρύο νερό
200 gr. μέλι
Μαλακώνουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό. Ανακατεύουμε το μέλι σε κρύο νερό και το βράζουμε λίγο.
Προσθέτουμε την μαλακή ζελατίνη και ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί τελείως.

Υλικά για την Γέμιση
250 gr. μασκαρπόνε
250 gr. τυρί κρέμα
100 gr. ζάχαρη άχνη
3 φύλλα ζελατίνης
100 ml καφές έτοιμος εσπρέσο

Εκτέλεση για την Γέμιση
Ανακατεύουμε το μασκαρπόνε, το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη άχνη σε ένα μπολ. Μαλακώνουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό.
Διαλύουμε τη ζελατίνη στον ζεστό καφέ. Προσθέτουμε τον καφέ στην κρέμα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λεία και ομοιόμορφη.

ΣΥΝΘΕΣΗ
Βάζουμε ένα στρώμα από μείγμα μπισκότου περίπου μισό εκατοστό σε πάχος, στη βάση ενός τσερκιού τούρτας. Αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο για 30 λεπτά, αμέσως μετά ρίχνουμε την κρέμα καφέ πάνω από τη βάση μπισκότου, μέχρι περίπου ένα εκατοστό από την άκρη, κρυώνουμε πάλη στο ψυγείο για 30 λεπτά. Στην συνέχεια ρίχνουμε ένα στρώμα ζελατίνης μισού εκατοστού πάνω από το κέικ και αφήνουμε πάλι στο ψυγείο για 6 ώρες, τοποθετούμε σε πιατέλα σερβιρίσματος και γαρνίρουμε με ζελέ μελιού και ολόκληρους σπόρους καβουρντισμένου καφέ.