ΒΓΑΖΕΙ SELFIE | Με όσους άνδρες την παρενοχλούν (φώτο)

Εναν πολύ πρωτότυπο τρόπο σκέφτηκε μια 20χρονη φοιτήτρια από την Ολλανδία για να «ξεμπροστιάσει» τους άνδρες που την παρενοχλούν στον δρόμο: να φωτογραφηθεί μαζί τους.

Μπουχτισμένη προφανώς από τους θρασείς εισβολείς της καθημερινότητάς της, οι οποίοι δεν περιορίζονται σε ένα απλό επιφώνημα θαυμασμού αλλά επιδεικνύουν από ενοχλητικές ως και προσβλητικές συμπεριφορές, η 20χρονη φοιτήτρια Νόα αποφάσισε να (αντι)δράσει: έφτιαξε έναν λογαριασμό στο Instagram όπου ανεβάζει από μια σέλφι με όποιον της την «πέφτει» με βασικό στόχο να καταγγείλει το άκρως σεξιστικό φαινόμενο. Δίπλα ακριβώς από τη φωτογραφία, παραθέτει το επιφώνημα του θαυμασμού, το σεξουαλικό υπονοούμενο ή οτιδήποτε άλλο της λέει ο άγνωστος που συναντά στο δρόμο.
Το ενδιαφέρον μάλιστα είναι ότι οι φωτογραφίες δεν τραβιούνται κρυφά από τους «πρωταγωνιστές» τους, αλλά με την έγκρισή τους, όπως αποδεικνύεται άλλωστε από το συχνά διάπλατο χαμόγελό τους.

Το πρότζεκτ «Dear Catcallers» κέντρισε αμέσως το ενδιαφέρον των χρηστών του μέσου κοινωνικής δικτύωσης με την Νόα να έχει αποκτήσει μέσα σε λίγες ημέρες περισσότερους από 132.000 ακολούθους.
Και μην νομίζετε ότι η 20χρονη δυσκολεύεται να βρει υποψήφιους για την φωτογραφική της «συλλογή»: Κάθε μέρα ανεβάζει και από μία φωτογραφία καθώς, όπως φαίνεται, το καμάκι ζει και βασιλεύει.

Πηγή: iefimerida.gr