Συνέχεια στην κόντρα Προέδρου Νοσοκομειακών Γιατρών και Αντ. Κασσιμάτη

Με μία δημοσίευση σε ιδιαίτερα έντονο ύφος συνεχίζεται η κόντρα μεταξύ των συναδέλφων ιατρών Αντώνη Κασσιμάτη (Προέδρου της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ζακυνθινή Αναγέννηση» και ιατρού-καρδιολόγου) και Νίκου Ποταμίτη Διευθυντή της Ορθοπεδικής Κλινικής, Προέδρου των Νοσοκομειακών Γιατρών Ζακύνθου και Περιφερειακού Συμβούλου Ιονίων Νήσων).
Η πιο πρόσφατη απάντηση στον άτυπο διάλογο μεταξύ των δύο ιατρών ήταν η απάντηση του κ. Ποταμίτη, απόσπασμα της οποίας δημοσιεύουμε στο σημερινό φύλλο:
«Σχετικά με την πρόσφατη σκανδαλώδη, αντιδημοκρατική, απροκάλυπτη και με ψευτοκομματικά κριτήρια παρέμβαση της διοίκησης – ΥΠΕ στον τρόπο ανάδειξης του Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου, και μετά τη ανακοίνωση της ΕΝΙΖ που με τρόπο συναδερφικό καλούσε τον γιατρό της επιλογής τους να μην αποδεχτεί τη θέση, υπήρξε μια τοποθέτηση στο facebook από τον συντονιστή του ΣΥΡΙΖΑ στη Ζάκυνθο και συνάδελφο Αντώνη Κασσιμάτη.
Ο συνάδελφος προφανώς ξεχνά, ή κάνει ότι ξεχνά, τι σημαίνει απαρτία ενός οργάνου (και το ΕΣ ήταν σε νόμιμη απαρτία) αλλά και το ότι η συνεδρίαση του για αξιολόγηση των γιατρών ήταν σε γνώση και υπό την αιγίδα της Διοίκησης.
Απλά η «νομιμοποίηση» της συγκεκριμένης συνεδρίασης φαίνεται σαν να ήταν «προκαθορισμένο να κριθεί» από το αν το αποτέλεσμα θα ήταν το επιθυμητό ή μη. Αλλά ούτε και επανάληψη της διαδικασίας έγινε (όπως ζήτησε η Διοίκηση) πριν βεβαίως ΔΙΟΡΙΣΤΕΙ τελικά ο Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας.
Θυμίζει άραγε κάτι αυτό στον συνάδελφο; Άλλες εποχές θα μου πείτε. Άλλες και όμως πολύ ίδιες!
Ο συνάδελφος, χωρίς καμία αναφορά να κάνει στην επιχειρηματολογία που κατατέθηκε, προφανώς πικραμένος για το ότι γιατροί του νοσοκομείου τόλμησαν να τοποθετηθούν, ως όφειλαν, για μια Διοικητική απόφαση, λίγο έως πολύ αμφισβητεί το δικαίωμα μιας συνδικαλιστικής συλλογικότητας να εκφέρει άποψη, να διεκδικεί τη νομιμότητα και να υπερασπίζεται την ιατρική και συναδερφική δεοντολογία. Πρόκειται όμως όχι απλά για αναφαίρετο δικαίωμα της ένωσης των γιατρών του Νοσοκομείου, αλλά για υποχρέωση της να ασκεί κριτική στη Διοίκηση για αποφάσεις της αλλά και να παρεμβαίνει με κόσμιο και συναδερφικό τρόπο στις ενδοϊατρικές σχέσεις συμβάλλοντας έτσι στη μέγιστη δυνατή συνεργασία μεταξύ των μελών της.
Όμως δεν θα απαντούσα, απαξιώνοντας έτσι την φτωχή σε επιχειρήματα, εξευτελιστική για θεσμούς και νόμους φρασεολογία και άξια λύπης απόγνωση του γράφοντα, που δικαιολόγησε τα αδικαιολόγητα και υπερασπίστηκε απλά τη εξουσία, κόντρα στον ίδιο τον παλαιότερο εαυτό του και όσα υπερασπίζονταν τότε, αν η επίθεση που εξαπέλυσε ο κος Κασσιμάτης έμμενε μόνο στο επίπεδο του facebook.
Η προκλητική εμμονή όμως του συναδέλφου να αναδημοσιεύει την, προσβλητική για τους συναδέλφους του Νοσοκομειακούς γιατρούς, άποψη του στα τοπικά ΜΜΕ δεν μπορεί να μείνει ασχολίαστη, γιατί πέρα από το προσωπικό έχει και ένα βαθύτατα «πολιτικό» στοιχείο και ας αποτελεί παράλληλα απόδειξη βαθιά απολιτικής και καθεστωτικής αντίληψης των πραγμάτων .
Σήμερα 10 μήνες μετά, ενώ καμιά συγκεκριμένη προσωπική ευθύνη σε εργαζόμενο δεν εντόπισε η ΕΔΕ και η αιτία του προβλήματος των χειρουργείων παραμένει ακόμα άγνωστη, καθόλου δεν αποτελεί αντίβαρο για τις ανακρίβειες και τη συκοφαντία που δεχτήκαμε συλλήβδην σαν νοσοκομειακοί τόσο «απλόχερα» από την ομάδα ΣΥΡΙΖΑ
ή ό,τι έχει απομείνει από την πάλε ποτέ τοπική κομματική οργάνωση στη Ζάκυνθο), καθόλου δεν είναι άλλοθι τους η επίκληση φιλανθρωπικών ενεργειών τύπου δωρεών στο Νοσοκομείο.
Όσο για τη αφιλοκέρδεια που επικαλείται σε πρόσφατη ανάρτηση του ο συνάδελφος, προφανώς δεν κατάλαβε ότι αναφερόμαστε στον πρόσφατα διορισμένο Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας και όχι στον ίδιον το γράφοντα. Πάντως έκπληξη αποτελεί η αγωνία του να δημοσιοποιηθεί η ευχαριστήρια επιστολή της Διοίκησης για τις δικές του υπηρεσίες. Συγχαρητήρια!»
, αναφέρεται στη μακροσκελή ανακοίνωση, συνέχεια της οποίας θα δημοσιευτεί στο αυριανό φύλλο.