ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΤΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ | Αντίστροφη μέτρηση για την παγκόσμια πρεμιέρα

Μετά από πολλούς μήνες αναμονής μέχρι να βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες, το Ντοκιμαντέρ σχετικά με τη διάσωση των Εβραίων της Ζακύνθου στη διάρκεια της γερμανικής Κατοχής είναι έτοιμο να προβληθεί στο νησί μας.
Όπως είναι γνωστό, το ντοκιμαντέρ παρουσιάζει την πρωτοφανή αυτή υπόθεση μέσα από τη μαρτυρία του εβραϊκής καταγωγής ζακυνθινού επιζήσαντα των γεγονότων, Χαΐμ Κωσταντίνη. Το ντοκιμαντέρ ολοκληρώθηκε και είναι πλέον έτοιμο να συμμετάσχει σε διεθνή φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους!
Απαράβατος όρος για τη συμμετοχή αυτή είναι η ταινία να μην έχει προβληθεί προηγουμένως στο κοινό. Ωστόσο, δίνεται η δυνατότητα να πραγματοποιηθεί μία πρεμιέρα για τους συντελεστές και τα ΜΜΕ. Η παραγωγή επέλεξε η πρεμιέρα αυτή να γίνει –πού αλλού;- στη Ζάκυνθο ώστε να τιμηθεί το φιλόξενο νησί (Το Νησί των Δικαίων, όπως το αποκαλούν οι απανταχού Εβραίοι), που γέννησε αυτή την ηρωική ιστορία του χτες και να ευχαριστήσουν όσους σήμερα ένωσαν τις δυνάμεις τους ώστε να αποδοθεί κινηματογραφικά.

Με κεντρικό και επίτιμο προσκεκλημένο τον ίδιο τον πρωταγωνιστή του ντοκιμαντέρ, κ. Κωνσταντίνη και την οικογένεια του, η προβολή για τους συντελεστές θα γίνει το Σάββατο 7 Οκτωβρίου στο κινηματογράφο Φώσκολο ενώ θα ακολουθήσει δεξίωση στον προαύλιο χώρο.
Την Κυριακή στις 11.00 πμ θα γίνει μία επιπλέον προβολή, αποκλειστικά για τους εκπροσώπους των ΜΜΕ, μετά την οποία θα τους δοθεί η ευκαιρία να θέσουν ερωτήσεις στον παραγωγό κο Στάθη Πριόβολο.
Υπενθυμίζεται ότι το ντοκιμαντέρ που τελικά θα έχει τον τίτλο «Life will Smile», ήταν αποτέλεσμα μίας συλλογικής προσπάθειας που ξεκίνησε, ως ιδέα, πριν από αρκετά χρόνια, κράτησε αρκετούς μήνες και τελικά έκανε τους Ζακυνθινούς να ξαναθυμηθούν ή να γνωρίσουν εξ αρχής, μία από τις πιο ενδιαφέρουσες ιστορίες της σύγχρονης εποχής του νησιού.
Επί ένα δεκαήμερο, όλη η ομάδα παραγωγής μαζί με τους Ζακυνθινούς που βοήθησαν με κάθε μέσο στην πραγματοποίηση αυτού του εγχειρήματος, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό. «Εχω επιμείνει για την πρώτη παγκόσμια προβολή του ντοκιμαντέρ στο νησί, αλλά ακόμη δεν έχουμε αποφασίσει την ημερομηνία. Με τη βοήθεια των τοπικών παραγόντων θα ορίσουμε την ημέρα σύντομα», είχε δηλώσει ο κ. Πριόβολος.
Οι συντελεστές, ντόπιοι και ξένοι, δεν κρύβουν την ικανοποίησή τους. Παρά την κούραση και τις πολλές δυσκολίες που αναπόφευκτα συναντά κανείς στην υλοποίηση μίας τέτοιας προσπάθειας, η έκβαση ήταν αίσια, το αποτέλεσμα, σύμφωνα με τα λεγόμενα τους πάνω από τις προσδοκίες τους και όλοι κάνουν λόγο για μία άψογη συνεργασία με τους κατοίκους.