Σημαντικές επαφές Δήμαρχου στα Κύθηρα στο περιθώριο του συνεδρίου της ΚΕΔΕ

Σημαντικές επαφές για θέματα που αφορούν το Δήμο, τους Οργανισμούς και τις Δημοτικές Επιχειρήσεις είχε ο Δήμαρχος, Π. Κολοκοτσάς, στο πλαίσιο του τακτικού Συνεδρίου της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), το διήμερο 26 και 27 Σεπτεμβρίου, στα Κύθηρα. Το συνέδριο είχε θέμα «Νησιωτική Πολιτική – Τοπική Αυτοδιοίκηση και Νησιωτικότητα» και ο κ. Κολοκοτσάς ήταν ομιλητής, παρουσιάζοντας θέματα Πολιτικής Προστασίας στα νησιά.
Η Ζάκυνθος επλήγη από δύο πρωτοφανείς καταστροφές, σε διάστημα λιγότερο του ενός έτους: αφενός από ιδιαίτερα έντονα καιρικά φαινόμενα, στα τέλη Νοεμβρίου με αρχές Δεκεμβρίου, που είχαν ως αποτέλεσμα καταστροφικές πλημμύρες και βέβαια το θάνατο ενός συμπολίτη μας. Η δεύτερη καταστροφή ήταν ανθρωπογενής και σημειώθηκε στη διάρκεια του καλοκαιριού, με αποκορύφωμα τις ημέρες του Αυγούστου, όταν έγιναν στάχτη περισσότερα από 36.000 στρέμματα δάσους, δασικών και καλλιεργήσιμων εκτάσεων, από μπαράζ πυρκαγιών που όπως όλα δείχνου οφείλονται σε εμπρησμούς.
Για τις δύο αυτές ανυπολόγιστες καταστροφές, η Ζάκυνθος κηρύχθηκε ισάριθμες φορές σε Κατάσταση Εκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας.
Την εμπειρία της Ζακύνθου από τις δύο αυτές περιόδους που στιγμάτισαν το νησί, μετέφερε ο Δήμαρχος.
Στο περιθώριο του συνεδρίου της ΚΕΔΕ ο κ. Κολοκοτσάς συναντήθηκε με τον Υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη, τον οποίο ενημέρωσε για τις ανάγκες χρηματοδότησης αντιπλημμυρικής προστασίας στο νησί, προϋπολογισμού 2.100.000 ευρώ, από τα οποία ο Δήμος έχει λάβει μόλις 150.000 ευρώ. Ο Δήμαρχος έλαβε την υπόσχεση ότι το συγκεκριμένο ζήτημα θα τεθεί στις αρμόδιες Διευθύνσεις του Υπουργείου.
Επίσης, συναντήθηκε με τον καθηγητή, Κασσιμάτη, και αναμένεται η άφιξή του στη Ζάκυνθο τις επόμενες ημέρες, ώστε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου να μιλήσει για το θέμα της επιχώριας περιουσίας.
Συνάντηση, παρουσία οικονομικών και τεχνικών συμβούλων, καθώς και του προέδρου της ΔΕΥΑΖ, κ. Κόκκορη, έγινε και με τον πρόεδρο του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, όπου συζητήθηκε η ρύθμιση των δανείων του Δήμου και της ΔΕΥΑΖ και η μείωση επιτοκίων, σύμφωνα και με όσα προβλέπει η νέα απόφαση του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων.
Τέλος, πριν επιστρέψει στη Ζάκυνθο, ο Δήμαρχος επισκέφθηκε το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Συζήτησε με τους Γενικούς Διευθυντές, οι οποίοι αναμένουν τα έγγραφα από το Δήμο που αφορούν τη διάθεση πίστωσης ύψους 500.000 ευρώ για συντήρηση-επισκευή δημοτικών δρόμων και 300.000 ευρώ για την αντικατάσταση αγωγού υδροδότησης στη Δημοτική Ενότητα Ελατίων, ο οποίος παρουσιάζει πολλές βλάβες και δημιουργεί προβλήματα στην υδροδότηση της ορεινής Ζακύνθου.