3ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΟΡΩΔΙΩΝ ΙΟΝΙΟΥ | Νύχτα μαγική με 200 μικρούς καλλιτέχνες επι σκηνής (φωτο)

Μια ανεπανάληπτη μουσική συνάντηση πρόσφεραν οι επι σκηνής 200 μικροί καλλιτέχνες του 3ου Φεστιβάλ Παιδικών Χορωδιών Ιονίου σε όσους βρέθηκαν στο Πολιτιστικό Κέντρο Σαρακηνάδου που αποδείχθηκε πολύ μικρό για ένα τόσο σπουδαίο γεγονός. Με εξαιρετικό ταλέντο και σκέρτσο η Μαθητική Μαντολινάτα – Χορωδία Ζακύνθου, η Παιδική Χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Παξών, η Παιδική Χορωδία “Ορφέας” Λευκάδας, η Παιδική Χορωδία Δήμου Κεφαλονιάς, η Παιδική Χορωδία Ενορίας Κυνοπιαστών “Γαλιλαία” Κέρκυρας και η Παιδική Χορωδία του Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου “Εύηχον” Ζακύνθου, μας ταξίδεψαν πέρα από κάθε μουντάδα της καθημερινότητας. Πρόσφεραν σε μας, σε όλους του Αντιπεριφερειάρχες του Ιονίου και τους συνοδούς τους τον πολιτισμό και την κουλτούρα μας. χάρισαν στο κοινό διαφορετικά μουσικά ακούσματα.

“Ήταν μια επιτυχημένη εκδήλωση. Η βραδιά είχε όλα τα στοιχεία που χρειάζεται μια τέτοια δράση νέων ανθρώπων. Μουσικές επιλογές, χρώματα, κινήσεις και πολύ χαρά. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι η προσπάθεια για να δημιουργήσουμε τους νέους χορωδούς του αύριου και να δημιουργήσουμε τις συνθήκες συννενόησης και συνοχής στους νέους ανθρώπους αποδείχθηκε ότι αξίζει τον κόπο για ότι χρειάζεται να κάνουμε”, δήλωσε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων.
Από τις πιο όμορφες στιγμές του Φεστιβάλ ήταν και ένα τραγούδι της παιδικής χορωδίας του Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου “Εύηχον” που έστειλε το μήνυμα για τις πυρκαγές που έγιναν στη Ζάκυνθο. Με ένα όμορφο μουσικό τραγούδι κέρδισε το χειροκρότημα του κόσμου και θύμισε σε όλους τον πόνο που πέρασαν χιλιάδες κάτοικοι στο νησί μας από τις εφιαλτικές φωτιές που έπληξαν το πράσινο του νησιού μας και κατέστρεψαν περιουσίες.
Από τη μεριά του και ο Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου στάθηκε στην χαρά που τους έδωσαν τα εκατοντάδες παιδιά που βρέθηκαν επί σκηνής, ενώ πρόσθεσε “πραγματικά είμαστε ευτυχισμένοι και νιώσαμε όμορφα βλέποντας τα Επτανησιόπουλα να είναι μαζί και να τραγουδάνε, να μοιράζονται τον πολιτισμό μας και να μας δείχνουν ότι μπορούμε να περιμένουμε ένα καλύτερο και πιο αισιόδοξο μέλλον. Τους ευχαριστώ όλους πραγματικά, αισθανόμαστε υπερήφανοι”.
Κορυφαία ήταν, όμως, η στιγμή όπου στο τέλος της εκδήλωσης ενώθηκαν όλες οι χορωδίες και απέδωσαν μοναδικά το τραγούδι “Τι λαμπρά θαλασσοπούλια” σε διασκευή του συμπατριώτη μας μαέστρου – συνθέτη Ιάκωβου Κονιτόπουλου.
Η φετινή εκδήλωση, αποτελεί συνέχεια της επιτυχημένης διοργάνωσης του 2016 που έγινε στα Παλαιά Ανάκτορα της Κέρκυρας.