ΧΡΥΣΗ “ΗΜΕΡΑ”

Ως στιγμές ιδιαίτερης συγκινησιακής φόρτισης και ταυτόχρονα δικαίωσης ότι τίποτε δεν πήγε χαμένο θα μπορούσε κανείς να ερμηνεύσει τα συναισθήματα που μας διέγειρε η υψηλές διακρίσεις που κατέκτησε η “ΗΜΕΡΑ” στα Regional Media Awards 2017.
Μια σπουδαία διοργάνωση και εκδήλωση στην οποία αποτυπώθηκε το στίγμα της πρωτοποριακής αντίληψης του ανθρώπινου δυναμικού της εφημερίδας μας για την ενημέρωση, επιμόρφωση και ψυχαγωγία που διαρκώς εξελίσσεται και αναπτύσσεται, ακολουθώντας τις απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής, κοινωνίας και πολιτών.
Θα μπορούσε κανείς να πει ότι επρόκειτο για το καλύτερο δώρο ως αναγνώριση και επιβράβευση της προσφοράς στον τομέα της ενημέρωσης που έχει επιτελέσει η “ΗΜΕΡΑ”. Ένα δώρο που ήρθε με την συμπλήρωση 23 χρόνων από την κυκλοφορία του πρώτου φύλλου της “ΗΜΕΡΑΣ” στις 21 Σεπτεμβρίου 1994. Δε χρειάζεται να πούμε, πλέον, για την ουσιαστική και δυναμική συμβολή και παρέμβασή της στην κοινωνική, πολιτιστική και πολιτική ζωή του τόπου. Αυτό, μετά από τόσα χρόνια παρουσίας, είναι πλέον αρμοδιότητα της κοινωνίας και της ιστορίας. Το ίδιο ισχύει και για τον αγώνα που καταβάλουμε καθημερινά σε δύσκολες εποχές για την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.
Είκοσι τρια χρόνια καταγραφής της καθημερινότητας του πολίτη με ταυτόχρονη κριτική και σχολιασμό των γεγονότων. Ο ρόλος της ενημέρωσης -που δεν έχει και δεν γνωρίζει όρια- είναι καθοριστικός για την ουσιαστική και άμεση επικοινωνία των πολιτών και απαιτεί αγώνα. Η δημοσιογραφική δουλειά της δικαιώνεται απόλυτα γιατί καταγράφει με αντικειμενικότητα τα γεγονότα. Η σύγχρονη κοινωνία έχει ανάγκη από άλλες αναπνοές και άλλες ανοχές. Τα χρόνια περνούν. Οι καταστάσεις έρχονται και παρέρχονται. Τα πρόσωπα αλλάζουν.
Είμαστε υπερήφανοι που συμβάλαμε ώστε να έχει σήμερα ο ημερήσιος –έντυπος και ηλεκτρονικός- τύπος στο νησί μας την πιο μεγάλη κοινωνική διεισδυτικότητα και αναγνωρισιμότητα στα Ιόνια Νησιά και όχι μόνο. Και αυτό διότι τα συγκεκριμένα αποτελέσματα δικαίωσαν την επί όλα αυτά τα χρόνια προσπάθειά μας. Μια έμπειρη ομάδα ανθρώπων αναδεικνύει την ποιοτική και ποσοτική διαφορά καθώς και την τυπογραφική δεινότητα. Και αυτό διότι τα συγκεκριμένα αποτελέσματα δικαίωσαν την μακρόχρονη προσπάθειά μας.
Μπορεί τα χρόνια να πέρασαν, όμως κοινός παρονομαστής όλων συνολικά αυτών των προσπαθειών ήταν και είναι η τόλμη, η αγάπη και οι ευαίσθητες εκείνες κεραίες που διαθέτουν όσοι έχουν την ικανότητα να αφουγκράζονται τα μηνύματα της κοινωνίας και γνωρίζουν πώς να τα αναδείξουν. Οι δύσκολοι καιροί που περνάμε απαιτούν από τη δημοσιογραφία και την επιχειρηματικότητα εγρήγορση. Η ενημέρωση όταν γίνεται σωστά είναι η πεμπτουσία της Δημοκρατίας.
Η “ΗΜΕΡΑ” σαν ένας ενεργοποιητικός παράγοντας ώθησε όλα αυτά τα χρόνια στην κοινωνική και τοπική ανάπτυξη, δεδομένου ότι η δημοσιότητα εξελίσσεται διαρκώς, στο μέτρο των αναγκών τοπικών κοινωνικών και οικονομικών αλλαγών. Αυτό θα συνεχίσει να κάνει και στο μέλλον, αφού εκείνο που προέχει είναι πως η ενημέρωση δεν μπορεί και δεν πρέπει ποτέ να σταματά. Για μας η συγκεκριμένη βράβευση αποτελεί εκτός από επιβράβευση και ευθύνη να γίνουμε ακόμη καλύτεροι, να μην εφησυχάσουμε στις δάφνες των τίτλων αλλά με περισσότερη προσπάθεια και επαγγελματισμό όπως μέχρι σήμερα να υπηρετούμε αυτό το οποίο κάνουμε.

Θέματα που ίσως σας ενδιαφέρουν