ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ | Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία ο νέος Οργανισμός Υπηρεσιών

Κατά πλειοψηφία ψηφίστηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων η τροποποίηση του Οργανισμού Υπηρεσιών της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, μετά από εισήγηση του Περιφερειάρχη Θεόδωρου Γαλιατσάτου.
Στη συνεδρίαση παραβρέθηκε και έδωσε πρόσθετες εξηγήσεις ο μελετητής της τροποποίησης του Οργανισμού κ. Γρύλλης αναφορικά με τη διαβούλευση που προηγήθηκε και τις συζητήσεις που είχε με τους Γενικούς Διευθυντές της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και άλλους υπαλλήλους υπεύθυνους διευθυνσεων ή τμημάτων, οι οποίοι στη συνέχεια έστειλαν τις παρατηρήσεις τους και τις προτάσεις για βελτίωση του αρχικού προσχεδίου του Οργανισμού.
“Κάνουμε προσπάθεια, η οποία αποτυπώνεται στον Οργανισμό, για τον εξορθολογισμό και το βέλτιστο αποτέλεσμα της λειτουργίας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων. Κάνουμε προσπάθεια για την καλύτερη διαχείριση των ανθρωπίνων πόρων που έχουμε στη διάθεσή μας, προκειμένου να είμαστε στην καλύτερη δυνατή θέση για την υλοποίηση των στρατηγικών σχεδιασμών της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων”, δήλωσε ο Περιφερειάρχης Θεόδωρος Γαλιατσάτος, εξηγώντας ότι προηγήθηκε εξαντλητικός διάλογος και μέχρι προχθές οι εργαζόμενοι της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων κατέθεταν προτάσεις.
“Υπάρχει μια γενικευμένη παραπληροφόρηση στα όρια της γελοιότητας” δήλωσε χαρακτηριστικά και ενημέρωσε ότι με την ψήφιση του Οργανισμού θα ανοίξει ο δρόμος μέσω της κινητικότητας να έρθει προσωπικό στην ΠΙΝ, από άλλους φορείς και υπηρεσίες του δημοσίου.
Υπενθυμίζουμε πως για μια σειρά από λόγους, και θεωρώντας αναγκαίο τον εκσυγχρονισμό των δομών της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ο Σύλλογος των Υπαλλήλων της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου, δια του Προέδρου του Γιώργου Αρμένη είχε ζητήσει την άμεση απόσυρση του προτεινόμενου σχεδίου του Οργανισμού Εσωτερικής Λειτουργίας και τον ανασχεδιασμό του σε μια βάση γόνιμης και ειλικρινούς συνεργασίας με κριτήρια τη διασφάλιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων και την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.
“Θεωρούμε ότι η “ζητούμενη” γνώμη περί του νέου Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας, αποτελεί μία ουσιαστική και βασική διαδικασία στην κατάρτιση του και όχι μία τυπική υποχρέωση όπως καταλήγει να γίνεται εξαιτίας των ασφυκτικών χρονικών περιθωρίων που μας τέθηκαν” δηλώνει ο κ. Αρμένης αναφερόμενος στο γεγονός πως η Ομάδα Διοίκησης Έργου που συγκροτήθηκε από τον παρελθόντα Φεβρουάριο με σκοπό την υποβοήθηση της Περιφερειακής Αρχής για την κατάρτιση του νέου Οργανισμού με την υποβολή προτάσεων, δεν συνεδρίασε ποτέ.
Για κάθε προτεινόμενη αριθμητική και διοικητική μεταβολή υφιστάμενης οργανικής μονάδας έπρεπε, σύμφωνα με το σύλλογο εργαζομένων της ΠΕΖ, “να υπάρχει επιστημονική ανάλυση, στην οποία θα παρουσιάζονταν τα λειτουργικά της προβλήματα και θα αναλύονταν οι αιτίες που τα προκαλούν με σκοπό στη συνέχεια να τεκμηριωθεί, κατ’ ανάλογο τρόπο, ότι η προτεινόμενη μεταβολή θα τα επιλύσει”.

φωτο: KefaloniaPRESS