Regional Media Awards 2017: Χρυσή «Ημέρα» – Άξιος πρεσβευτής του Τύπου σε Ζάκυνθο και Ιόνιο

Δυο μέρες μετά τα 23α γενέθλια από την κυκλοφορία του πρώτου φύλλου της “ΗΜΕΡΑΣ” στις 21 Σεπτεμβρίου 1994, ένα πολύ σπουδαίο γεγονός ήρθε να επιβραβεύσει την πολύχρονη ουσιαστική και δυναμική συμβολή και παρέμβασή της στην κοινωνική, πολιτιστική και πολιτική ζωή του τόπου.
Αυτό είναι η συμμετοχή και διάκρισή της στην φετινή διοργάνωση των Regional Media Awards 2017. Η εφημερίδα “ΗΜΕΡΑ Ζακύνθου” συμμετείχε σε δύο μόνο κατηγορίες.
Στην μία με την διαδικτυακή της έκδοση imerazante.gr όπου απέσπασε και το πρώτο πανελλαδικό βραβείο (gold) για τη συνολική κάλυψη γεγονότος που ήταν “Η Ζάκυνθος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης” και στην δεύτερη με την έντυπη έκδοσή της απέσπασε το δεύτερο βραβείο (silver) για τα ένθετα ειδικής θεματολογίας που ενισχύουν την ύλη των εφημερίδων / περιοδικών) και τα οποία είναι το εβδομαδιαίο περιοδικό “ΣΤΙΓΜέΣ” και η ετήσια έκδοση “ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ των Γεγονότων της Χρονιάς”. Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρώτο βραβείο σε αυτή την κατηγορία απέσπασε η ιστορική και τεράστια εφημερίδα Πελοπόννησος της Πάτρας (στο τέλος της βραδιάς απέσπασε τον πανελλαδικό τίτλο Grand regional newspaper 2017) πίσω ακριβώς από την οποία βρέθηκε η καθημερινή εφημερίδα της Ζακύνθου!!!
Το πανελλαδικής εμβέλειας γεγονός, αποτελεί μια σπουδαία αναγνώριση για τους ανθρώπους και την ομάδα της τοπικής εφημερίδας της Ζακύνθου, αναδεικνύοντας την προσπάθεια καταγραφής της καθημερινότητας του νησιώτη, με εγκυρότητα, αμεσότητα, αντικειμενικότητα, ταυτόχρονη κριτική και σχολιασμό των καταστάσεων και προβλημάτων που τους απασχολούν.
Η σύγχρονη κοινωνία μας έχει ανάγκη από καινοτόμες, εξωστρεφείς, τεχνολογικά προηγμένες αναπνοές και ανοχές. Το τοπικό μέσο ξεφεύγει από τον στενό κύκλο του νησιού μας και μέσω διαδικτύου ταξιδεύει σε κάθε σημείο του πλανήτη, επικοινωνώντας την έμπνευση και καθ’ αυτό το ίδιο το επαγγελματικό λειτούργημα της ενημέρωσης.

Τα δύο βραβεία αναδεικνύουν την προσπάθεια μιας έμπειρης ομάδας ανθρώπων που κάνουν την ποιοτική και ποσοτική διαφορά αλλά και την δημοσιογραφική δεινότητα.
Η Ημέρα τόσο στην έντυπη μορφή της που ξεχωρίζει σε όλες τις νησιωτικές περιοχές της χώρας, όσο και κυρίως με την πολυλειτουργική και σύγχρονη ηλεκτρονική παρουσία της, αποδεικνύει ότι ακολούθησε την πρόοδο και την τεχνολογία και δημιούργησε έναν ελκυστικό, μοντέρνο και εύχρηστο τόπο στον κυβερνοχώρο, ο οποίος είναι “γεμάτος” Ζάκυνθο και όχι μόνο!
Με αφετηρία από τα μέσα του Απρίλη του 1996 (!) όταν οι ελληνικές ειδησεογραφικές ιστοσελίδες μπορούσαν να μετρηθούν στα δάκτυλα, η ΗΜΕΡΑ έκανε το μεγάλο πρωτοποριακό βήμα αναρτώντας στο διαδίκτυο το πρώτο της site με σκοπό την άμεση ενημέρωση του πολίτη. Και συνεχίζει να εκσυγχρονίζεται.
Το www.imerazante.gr, παρέχει τη δυνατότητα σε καθένα, όπου κι αν βρίσκεται να ενημερωθεί, με 24ωρη ροή γεγονότων και πληθώρα φωτογραφιών, όχι μόνο για τα γεγονότα που συμβαίνουν στο νησί, στο υπόλοιπο Ιόνιο, αλλά και στην Ελλάδα και τον κόσμο δεδομένου ότι εμπεριέχει ειδική κατηγορία για κάθε ένα. Επιπροσθέτως, δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στην επαφή των κατοίκων όλων των Ιόνιων Νησιών με τους απόδημους Επτανήσιους.
Είμαστε υπερήφανοι που συμβάλαμε ώστε να έχει σήμερα ο ημερήσιος τύπος στο νησί την πιο μεγάλη κοινωνική διεισδυτικότητα και αναγνωρισιμότητα στα Ιόνια Νησιά και όχι μόνο. Και αυτό διότι τα συγκεκριμένα αποτελέσματα δικαίωσαν την επί ‘όλα αυτά τα χρόνια προσπάθειά μας.
Τα βραβεία της εφημερίδας παρέλαβε ο διευθυντής σύνταξης Βασίλης Μούτσιος, παρουσία και του Διευθυντή της Εφημερίδας Σπύρου Καμπιώτη (βρισκόταν στο χώρο ως CEO του IONIAN TV, το οποίο πήρε την πρώτη θέση πανελλαδικά ως grand regional TV 2017), στην μοναδική βραδιά που πραγματοποίησε ο όμιλος boussias communications στην αίθουσα τέχνης Gazarte στο κέντρο της Αθήνας (Γκάζι), παρουσίας εκατοντάδων εκπροσώπων μέσων ενημέρωσης της ελληνικής περιφέρειας.


Οι ενότητες βράβευσης:
•Gold Βραβείο στην ενότητα Digital Media, κατηγορία: Content/ Best Original Reporting (προβολή / παρουσίαση / συνολική κάλυψη είδησης ή γεγονότος) – Στο imerazante.gr, για το περιεχόμενο “Η Ζάκυνθος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης”
•Silver Βραβείο στην ενότητα Press (Εφημερίδες – Περιοδικά), κατηγορία: Vertical Content – Ειδικές Εκδόσεις (αφιερώματα ή ένθετα ειδικής θεματολογίας που ενισχύουν την ύλη των εφημερίδων / περιοδικών) – Στην εφημερίδα “Ημέρα Ζακύνθου” για το περιοδικό “ΣΤΙΓΜέΣ” και την ετήσια έκδοση “ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ των Γεγονότων της Χρονιάς”

Τα Regional Media Adwards
της Boussias Communication

Με πρωταγωνιστές τα Περιφερειακά και Τοπικά Μέσα (Εφημερίδες, Περιοδικά, Τηλεόραση, Ραδιόφωνο & sites) την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου, στις 19:30, στην καρδιά της Αθήνας και στον πολυχώρο Gazarte, ολοκληρώθηκε η διοργάνωση των Regional Media Awards όπου, για δεύτερη συνεχόμενη φορά, η Περιφέρεια και τα Τοπικά Μέσα είχαν την μοναδική ευκαιρία να αναδείξουν την δυναμική τους στην ευρύτερη αγορά της Επικοινωνίας.
Tην εκδήλωση άνοιξε ο Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής των βραβείων, Κωνσταντίνος Καμάρας, ο οποίος επεσήμανε ότι στις υποψηφιότητες που κατατέθηκαν υπήρχαν εξαιρετικές δουλειές, που χαρακτηρίζουν το σπουδαίο έργο που επιτελείται από τα τοπικά και περιφερειακά μέσα. Απώτερος στόχος της βραδιάς που διοργάνωσε η Boussias Communications, ήταν να αναδειχθεί με τον πιο χαρακτηριστικό και απόλυτο τρόπο που αξίζει το σημαντικό έργο των Τοπικών και Περιφερειακών Μέσων στη χώρα μας.
Στόχος των βραβείων είναι η περαιτέρω ανάπτυξη του κλάδου, μέσω της ανάδειξης case studies, τα οποία θα αποτελέσουν οδηγό για τους υπόλοιπους παρόχους περιεχομένου, καθώς και η δημιουργία σχέσεων εμπιστοσύνης μεταξύ των Μέσων και του κοινού, και μεταξύ των Μέσων και των διαφημιζομένων.

Οι Ενότητες
Οι ενότητες περιελάμβαναν:
Α. Press (Εφημερίδες – Περιοδικά)
B. Radio
Γ. TV
Δ. Digital Media
Grand Awards

Η κριτική επιτροπή
Tην κριτική επιτροπή αποτελούσαν οι Κωνσταντίνος Καμάρας (Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής των βραβείων), Πέτρος Αλβέρτος (Deputy General Manager, Mindshare Athens), Δημήτρης Βέργαδος (Διευθυντής Τομέα Επικοινωνίας, ΣΕΒ), Αντιγόνη Γαλάνη (Deputy General Manager, Zenith Optimedia), Τζωρτζίνα Γεωργίλη (Μedia Manager, Wind Hellas), Σταμάτης Δαυίδ (Marketing Manager, Μασούτης), Eιρήνη Δούζη (Digital Marketing Manager, Attica Publications Group), Γιώργος Ζαλοκώστας (Media Expert), Δημήτρης Ζήσης (Διευθύνων Σύμβουλος, Red Lemmon), Αλέξης Καρακατσάνης (Γενικός Διευθυντής Easy 97,2, Ρυθμός 9,49, Όμιλος ΑΝΤ1), Φλώρα Κοκκινάκη (Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Τμήμα Μάρκετινγκ & Επικοινωνίας, Πρόεδρος του Τμήματος Μάρκετινγκ & Επικοινωνίας, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών), Ξένια Κούρτογλου (Founder & Managing Partner, Focus Bari), Θεόφιλος Κωτσίδης Media & Digital Strategist, Founder Oyster Media), Αντώνης Μαλανδρίνος (Γενικός Διευθυντής, Mave Media Specialist), Μιχάλης Μεϊμάρης (Kαθηγητής Νέων Τεχνολογιών και Μ.Μ.Ε., Επικοινωνίας και Εκπαίδευσης, Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών), Λυδία Παπαδάτου (Regional Media Partner, Global Communication), Αλέξης Παπαμάργαρης (Account Director, BGM OMD), Κώστας Σταματάκης (Chief Marketing & Customer Officer, Dixons/Κωτσόβολος), Κυριακή Σουτζή (Media Manager, ΑΒ Βασιλόπουλος), Λίνα Χανιώτη (ΤV Director, UM), Μιχάλης Τζαγκαράκης (Διευθυντής Marketing, Super Market Χαλκιαδάκης)