ΖΑΚΥΝΘΟΣ | Πυρκαγιά σε πευκοδάσος στην Υπεράγαθο | Στην πίσω πλευρά του Μοναστηριού | Συνεχής ενημέρωση… (φωτο)

Πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα λίγο μετά το μεσημέρι στο πευκοδάσος της Υπεραγάθου βρίσκεται σε εξέλιξη με τις δυνάμεις της πυροσβεστικής να δίνουν μάχη να την ελέγξουν έχοντας αντίπαλο τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή. Στο σημείο βρίσκονται 6 οχήματα με 15 άνδρες, ενώ ρίψεις νερού κάνουν 2 PZl και ένα ελικόπτερο. Το μέτωπο μαίνεται ανεξέλεγκτο καίγοντας εκτάσεις χαμηλής βλάστησης και πευκοδάσους που βρίσκονται πολύ κοντά στο Μοναστήρι.

15.40μμ: Στη μάχη με τις φλόγες συνδράμουν 2 canadair, μια υδροφόρα του Δήμου και μια της Περιφέρειας. Το μέτωπο είναι σε εξέλιξη ενώ στη Ζάκυνθο φτάνουν ενισχύσεις με πεζοπόρο τμήμα 10 ατόμων από την πάτρα, και 5 οχήματα από γειτονικούς νομούς. Δεν απειλείται Μοναστήρι προς ώρας, ούτε οικίες.

19.00μμ: Η φωτιά βρίσκεται σε ύφεση και αναμένεται να τεθεί υπό μερικό έλεγχο, ωστόσο ήταν μία από τις πιο επικίνδυνες που ξέσπασαν φέτος, καθώς ενισχύθηκε σημαντικά από τους ισχυρούς ανέμους που έπνεαν στο νησί και «σκαρφάλωσε» ταχύτατα το ύψωμα προς την ιστορική Μονή.