Ο Σ.Ε.Τ.Ε. ΣΤΑ ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ | Τουρισμός και κοινωνία στις συναντήσεις με παραγωγικούς φορείς

Στην Κέρκυρα συναντήθηκε αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) με μέλη παραγωγικών Φορέων, με θέμα τις προοπτικές ανάπτυξης του τουρισμού για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και τον πιο συστηματική αλληλεπίδραση με τον τοπικό πολιτισμό των Επτανήσων και τον αγροδιατροφικό τομέα. Στη συνάντηση εργασίας συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ιονίων Νήσων για θέματα τουρισμού και τουριστικής προβολής, Σπύρος Γαλιατσάτος, ο Δήμαρχος Κέρκυρας, Κωνσταντίνος Νικολούζος και ο Γενικός Γραμματέας του ΣΕΤΕ, Γιώργος Βερνίκος.
Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της συζήτησης, ο συνδυασμός των προσφερόμενων τουριστικών προϊόντων και υπηρεσιών, ο καλύτερος συντονισμός των προορισμών ειδικά σε επίπεδο προβολής και η πιο συστηματική αλληλεπίδραση με τον πολιτισμό, τον αγροδιατροφικό τομέα και τις τοπικές κοινωνίες, συνθέτουν ένα στρατηγικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που μπορεί να δώσει το στίγμα για την βιώσιμη ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού.
Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, Γιάννης Α. Ρέτσος,
«Ξεκινήσαμε από την Κέρκυρα τον δεύτερο κύκλο των επαφών. Στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, υπάρχουν οι προϋποθέσεις για την αναβάθμιση της ποιότητας και τον εμπλουτισμό των τουριστικών προϊόντων, με την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά και την τοπική γαστρονομία», είπε χαρακτηριστικά. «Η συνεισφορά του τομέα, στην οικονομία, την κοινωνία και την απασχόληση, είναι πολύ πιο σημαντική και κρίσιμη από κάθε άλλη περίοδο για τη χώρα. Πρέπει, ιδιωτικός τομέας και Πολιτεία, να συντονίσουμε τις δράσεις μας προκειμένου να εστιάσουμε στην ισόρροπη και βιώσιμη ανάπτυξη του τουρισμού, προς όφελος όλων», κατέληξε.
Στόχος της συνάντησης ήταν η ανταλλαγή απόψεων, η καταγραφή των σημαντικότερων ζητημάτων και των ευκαιριών που προκύπτουν για τον ελληνικό τουρισμό καθώς και οι προοπτικές που ανοίγονται για την Κέρκυρα και το σύνολο των τουριστικών προορισμών της Περιφέρειας Ιονίων νήσων. Η αξιοποίηση των υφιστάμενων επενδύσεων και η προσέλκυση νέων, αποτελούν καθοριστικό παράγοντα για την ενίσχυση αυτών των προοπτικών. Παράλληλα, ο ΣΕΤΕ «αφουγκράζεται» προβλήματα και ιδιαιτερότητες των κοινωνιών που ζουν από τν τουρισμό.
Όπως λέει στην ΗΜΕΡΑ ο κ. Γαλιατσάτος, «ο ΣΕΤΕ αποτελεί κοινωνικό εταίρο αλλά παράλληλα και την ‘ομπρέλα’ όλων των επιχειρήσεων στην Ελλάδα οι οποίες ασχολούνται με τον τομέα του τουρισμού. Στο πλαίσιο της ανάληψης των καθηκόντων από τη νέα διοίκηση πραγματοποιεί περιοδείες σε όλη την Ελλάδα, ανά Περιφέρεια, με συναντήσεις, κυρίως στην έδρα κάθε μίας από αυτές –εν προκειμένω στην Κέρκυρα. Η συνεισφορά του τομέα, στην οικονομία, την κοινωνία και την απασχόληση, είναι πολύ πιο σημαντική και κρίσιμη από κάθε άλλη περίοδο για τη χώρα. Πρέπει όλοι, να συντονίσουμε τις δράσεις μας προκειμένου να εστιάσουμε στην ισόρροπη και βιώσιμη ανάπτυξη του τουρισμού, προς όφελος όλων».

φωτο: enimerosi