ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΑΙ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ | Ξεκίνησε το ταξίδι για τον Απολλοφάνους

Οι φετινές αθλητικές υποχρεώσεις για τον σύλλογο πολεμικών τεχνών του νησιού μας Απολλοφάνους Φιλόξενος ξεκινούν με το Παγκόσμιο (- 15 ετών) και Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ζίου Ζίτσου στην Ποντγκόριτσα του Μαυροβουνίου.
Ο Δάσκαλος Δημήτρης Παναγιωτόπουλος έχει προετοιμάσει και φέτος ένα σύνολο αθλητών γεμάτο ταλέντο και έτοιμο να φέρει μεγάλες διακρίσεις για τη Ζάκυνθο.
Η αποστολή, που θα ενσωματωθεί με την υπόλοιπη Εθνική Ελλάδος στην Αθήνα αποτελείται από τους Ζαχαρία Δρόσο και Νικόλαο Κούτση που θα συμμετάσχουν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα -15 ετών. Επίσης οι Αντώνης Τσίπηρας (κατηγορία:-12 ετών), Βασίλης Κούτσης (κατηγορία:-12 ετών), Αγγελική Κόκλα (κατηγορία:-12 ετών), Νικόλαος Βεντουρής (κατηγορία:-18 ετών), Γεωργία Λαγουνάρη (κατηγορία:-18 ετών) και Γιάννης Σούρμπης (κατηγορία:+21 ετών) θα αγωνιστούν στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα και έχουν αρκετές πιθανότητες να γυρίσουν πίσω με κάποιο μετάλλιο.
Ο κ. Παναγιωτόπουλος με αφορμή την αναχώρηση χθες της αποστολής από τη Ζάκυνθο για τους αγώνες σχολίασε: «Αναχωρούμε για την Ποντγκόριτσα στο Μαυροβούνιο, όπου οι αθλητές του συλλόγου μας θα πάρουν μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα – 15 ετών αλλά και στο βαλκανικό των υπόλοιπων κατηγοριών. Στην Αθήνα θα συναντήσουμε τα υπόλοιπα μέλη της Εθνικής Ελλάδας και θα ταξιδέψουμε μαζί. Καλή μας επιτυχία».
Πριν λίγες ημέρες ο Απολλοφάνους Φιλόξενος τέλεσε τον καθιερωμένο αγιασμό λίγο πριν την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου. Και φέτος ο σύλλογος έθεσε ψηλά τον πήχη, αφού συμμετέχει σε πολλές μεγάλες διοργανώσεις και έχει στόχο να φέρει και πάλι μετάλλια στο νησί μας.
Φέτος ο Απολλοφάνους ναι μεν θα έχει στο δυναμικό του, τους επιτυχημένους Λούντζη, Πλέσσα και Σούλη, αλλά δεν θα βρίσκονται στη Ζάκυνθο και θα προπονούνται ατομικά για να είναι έτοιμοι για τους αγώνες που θα δώσουν. Ο σύλλογος ήδη εργάζεται στο να δώσει ευκαιρίες σε νέους αθλητές να συμμετάσχουν σε μεγάλα τουρνουά.