ΟΡΓΙΣΜΕΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ | Για δημοσιεύματα που τον θέλουν απόντα από τις πυρκαγιές

Οργισμένος και αγανακτισμένος δηλώνει ο Δήμαρχος, Π. Κολοκοτσάς, για αναληθή, όπως τα χαρακτηρίζει, δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου τα οποία κάνουν λόγο για ανυπαρξία του στις διάρκεια των καταστροφικών πυρκαγιών του καλοκαιριού. Κατηγόρησε τους συντάκτες για παραπληροφόρηση της κοινής γνώμης και στοχοποίηση της δημοτικής αρχής με αισχρό τρόπο και επιχείρησε να αποκαταστήσει την αλήθεια, μέσα από σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του Δήμου. «Ο Δήμος Ζακύνθου και το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας συμμετείχε ενεργά στην κατάσβεση των πυρκαγιών με μέσα και προσωπικό που διαθέτει και τα οποία συντονίζει σε συνεργασία με την Πυροσβεστική.
Μας ενδιαφέρει η ουσία και όχι το φαίνεσθαι. Εμείς, εργαζόμαστε νυχθημερόν για τον σκοπό αυτό και δεν μας ενδιαφέρει να βγάζουμε… σέλφι στις φωτιές για να αποδεικνύουμε την ύπαρξή μας.
Στις πυρκαγιές πηγαίνουν αυτοί που μπορούν να βοηθήσουν για να σβήσουν και όχι εκείνοι που νοιάζονται μόνο για την αυτοπροβολή τους. Καλό θα ήταν λοιπόν τα τοπικά ΜΜΕ να έρθουν σε επαφή με το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, ώστε να πληροφορηθούν επακριβώς το έργο που παράγεται για τις φωτιές, για τις πλημμύρες και τα σκουπίδια.
Έλεος… Όσο κι αν προσπαθούν διάφοροι επιτήδειοι να μας παρουσιάσουν ως εξιλαστήρια θύματα των πυρκαγιών, θα αποτύχουν οικτρά. Διότι όλοι στη Ζάκυνθο είμαστε γνωστοί. Και πιο γνωστοί είναι αυτοί που επιδίδονται σε στημένα δημοσιεύματα για να εξυπηρετήσουν δικούς τους σκοπούς»,
αναφέρει η ανακοίνωση.