ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ZAKYNTHOS NIGHT RUN | Σπουδαίο δρομικό γεγονός στο νησί μας

Μια ξεχωριστή αθλητική διοργάνωση πραγματοποιείται στη Ζάκυνθο αυτό το Σάββατο, αφού μετά την περσινή του «πρεμιέρα» επιστρέφει φέτος πιο ανανεωμένο από ποτέ για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το Zakynthos Night Run.
Ένα μοναδικό δρομικό γεγονός που θα έχει αφετηρία και τερματισμό την πλατεία Σολωμού και θα δώσει την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους, Έλληνες και ξένους να αγωνιστούν και να διασκεδάσουν.
Φέτος το Zakynthos Night Run θα είναι ξεχωριστό, καθώς για τρεις ημέρες οι συμμετέχοντες θα μπουν στο κλίμα των αγώνων ξεκινώντας από την Παρασκευή στις 19.00 με το προπονητικό run (τρέξιμο) και συνεχίζοντας με τους αγώνες το Σάββατο στις 18.30, ενώ το βράδυ της ιδιάς ημέρας θα γίνει πάρτι στο Base Café. Tην Κυριακή θα υπάρξει πεζοπορία στις 11 το πρωί από την Πλατεία Αγίου Μάρκου, όπου οι αθλητές θα διανύσουν αρκετά χιλιόμετρα και θα ξεναγηθούν σε ιστορικά σημεία της Ζακύνθου.
Η Ντιάνα Παράσχη που είναι διοργανώτρια των αγώνων τόνισε: «Είμαστε στην τελική ευθεία. Στην ουσία είναι όλα έτοιμα. Έχουμε πολλές συμμετοχές εκτός Ζακύνθου, από Ιταλία και Αγγλία. Κάποιοι δεν είναι ακόμα επισκέπτες, αλλά έχουν δηλώσει συμμετοχή πριν έρθουν στο νησί. Έως τώρα είναι ικανοποιητικές οι δηλώσεις συμμετοχών. Είμαστε οργανωμένοι στο έπακρο».
Για το αγωνιστικό κομμάτι μίλησε πιο συγκεκριμένα ο προπονητής της ΑΓΕΖ Νίκος Ακτύπης σχολιάζοντας ότι είναι μια καλή ευκαιρία για τους πιο νέους αθλητές να δείξουν την αξία τους.
«Είναι ένα σημαντικό αθλητικό γεγονός για τη Ζάκυνθο. Το δρομικό κίνημα έχει αναπτυχθεί παντού στην Ελλάδα, δείγμα του ότι και οι συμμετοχές έχουν αυξηθεί και αγώνες γίνονται κάθε Σαββατοκύριακο. Στόχος μας είναι να συμμετάσχουν πολλά παιδιά αλλα και μεγάλοι».
Από συμμετοχές γνωστών αθλητών στο φετινό Zakynthos Night Run ξεχωρίζουν η Βασιλική Κωνσταντινοπούλου που είναι Πανελληνιονίκης στα 5χλμ. και είναι 22 χρονών. Η Βασιλική Καραγιωργάκη που κατετάγη τέταρτη στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μαραθωνίου και ο Γιάννης Κρέκας που είναι από τους καλύτερους αθλητές αντοχής.
Επίσης στους αγώνες θα ξεχωρίσουν και οι ομάδικές συμμετοχές, με το γκρουπ που έχει τα περισσότερα μέλη να κερδίζει τιμητικό βραβείο.