ΣΥΣΚΕΨΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ TOUR OPERATORS | Εκατέρωθεν δεσμεύσεις για την επόμενη σεζόν

Συνάντηση με εκπροσώπους των tour operators είχε αντιπροσωπεία του Δήμου, με επικεφαλής το Δήμαρχο, Π. Κολοκοτσά το μεσημέρι της Δευτέρας στο πρώην Δημαρχείο Λαγανά. Κύρια θέματα συζήτησης και ενημέρωσης ήταν η πορεία στη διαχείριση των απορριμμάτων και η υδροδότηση -δύο τομείς στους οποίους το νησί αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα.
Η αντιπροσωπεία του Δήμου αποτελούταν από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Ν. Τσίπηρα, τον Αντιδήμαρχο Λαγανά, Ν. Θεοδόση και τον Αντιπρόεδρο της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου, Αντ. Νικολουδάκη και παρουσίασε στους εκπροσώπους όλες τις ενέργειες που έχουν γίνει, καθώς και στις χρηματοδοτήσεις εκατομμυρίων ευρώ που έχει εξασφαλίσει ο Δήμος. «Δεν μιλάω πολύ όλο αυτό το διάστημα για το παρασκήνιο της υπόθεσης, διότι επιθυμία μου είναι να προχωρήσουμε άμεσα στη λύση και να μην αναλωθούμε σε κόντρες», ανέφερε ο κ. Κολοκοτσάς.
Ο ίδιος θέλησε να διαβεβαιώσει τους tour operators ότι οι εργασίες είναι δρομολογημένες και δεν θα υπάρχει άλλη καθυστέρηση.
Ο κ. Κολοκοτσάς αναφέρθηκε και στην υδροδότηση, τονίζοντας πως πλέον είναι θέμα ημερών η λειτουργία του νέου αγωγού, που θα δώσει τη δυνατότητα να παρέχονται πάνω από 500 κυβικά νερού στο δίκτυο ανά ώρα.
Οι εκπρόσωποι των tour operators εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τις εξελίξεις τις οποίες ωστόσο περιμένουν να δουν να εφαρμόζονται και στην πράξη. Οι ίδιοι έθεσαν το θέμα της ασφάλειας των νεαρών τουριστών, ιδιαίτερα στο Λαγανά, σε ότι αφορά συγκεκριμένα τα νοθευμένα ποτά, τις «γουρούνες» και τα μπαλόνια αερίου. Ο κ. Κολοκοτσάς τους ζήτησε να αναφέρουν εγγράφως τις επισημάνσεις και τις προτάσεις τους, ώστε αυτές να συζητηθούν διεξοδικά με τους καθ´ ύλην αρμόδιους φορείς (Αντιπεριφέρεια, Αστυνομία, Λιμεναρχείο, κλπ) σε επόμενη σύσκεψη, η οποία θα πραγματοποιηθεί μέσα στον Οκτώβριο.
Ο Δήμαρχος ανέφερε πως είναι ευπρόσδεκτη στο νησί η νεολαία της Βρετανίας και των άλλων χωρών, όμως: «Ζητάω από εσάς να μεταφέρετε στις εταιρείες σας και στους νέους πως η Ζάκυνθος δεν είναι το νησί στο οποίο επιτρέπονται τα πάντα […]. Οι νέοι μπορούν να έρθουν εδώ να ερωτευτούν, να διασκεδάσουν και να περάσουν ωραία, όμως δεν μπορούν να προβαίνουν σε επεισόδια και ακρότητες. Και φυσικά θα ήμαστε αμείλικτοι και με τους κακούς επιχειρηματίες της περιοχής, οι οποίοι μπροστά στο κέρδος παρανομούν με διάφορους τρόπους. Μετά τη δολοφονία του Αμερικανού τουρίστα έγιναν σαρωτικοί έλεγχοι. Είμαι αποφασισμένος να ασκήσω μεγαλύτερη πίεση στις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές, ώστε ο Λαγανάς να καθαρίσει και να μην υπάρχουν μπράβοι και σκοτωμοί».