“ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ” | “κ. Δήμαρχε, καθένας κρίνεται από το έργο του”

“Αντί να απολογηθεί στους Ζακυνθινούς για τις εκπεμπόμενες οσμές των απορριμμάτων στις γειτονιές της Πόλης και τα χωριά μας, και τις οσμές των σκανδάλων που εξετάζονται από την δικαιοσύνη τις τελευταίες μέρες, επιλέγει να κάνει προσωπική επίθεση στον Ανδρέα Ξένο με συνειδητή διαστρέβλωση της πραγματικότητας”, αναφέρει μεταξύ άλλων στην αντ-απάντησή της, η δημοτική παράταξη “Μαζί για τη Ζάκυνθο” με επικεφαλής τον κ. Γιώργο Αρμένη, σε όσα προσφάτως δήλωσε ο Δήμαρχος Ζακύνθου με αφορμή την παρέμβαση – κριτική του Ανδρέα Ξένου για την εφιαλτική κατάσταση που βιώνουμε με την διαχείριση των απορριμμάτων στο νησί.
Και συνεχίζει στην τοποθέτησή του ο συνδυασμός “αντί να βρει τρόπο να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του απέναντι στον Σύνδεσμο Καθαριότητας, ενοχοποιεί τα στελέχη του συνδυασμού του. Αντί να αντιμετωπίσει την οδυνηρή πραγματικότητα που με ευθύνη του βιώνουμε στήνει πολεμικό σκηνικό με ψευδή στοιχεία.
Όλοι μας πολύ εύκολα μπορούμε να κάνουμε την σύγκριση των ημερών του Ανδρέα Ξένου στην διαχείριση των απορριμμάτων και των παρακαταθηκών που η παράταξη μας άφησε στο Δήμο μας, με τις παλινωδίες και τις αποτυχίες σας. Ο καθένας κρίνεται από το έργο του βέβαια και όχι από τις προθέσεις του.
Γνωρίζουμε πολύ καλά κ. Δήμαρχε ότι δεν προκύψατε από παρθενογένεση, δεν ξεχνάμε την στήριξη του σημερινού Υπουργού Δικαιοσύνης για την επιβολή σας στην Ζακυνθινή κοινωνία και να είστε σίγουρος ότι ο απολογισμός λόγων και έργων και η κριτική δεν αντιμετωπίζονται με εντολές σίγησης.
Εκείνο που ενδιαφέρει τους Ζακυνθινούς με απόλυτο τρόπο είναι να μην επαναληφθεί η εμπειρία της παραμονής στους δρόμους των απορριμμάτων και να αποφευχθεί η επερχόμενη οικολογική και οικονομική καταστροφή στο Σκοπό. Σας καθιστούμε υπευθύνους”.

Στην τοποθέτησή του, ο κ. Κολοκοτσάς μεταξύ άλλων είχε αναφέρει για τον κ. Ξένο πως “από το 2007 έως το 2011, ο ΦοΔΣΑ βρέθηκε κοιμώμενος για το σοβαρό πρόβλημα των απορριμμάτων και χάθηκε το ΕΣΠΑ 2007-2013, που θα έδινε οριστική λύση στο πρόβλημα. Ο κ. Ξένος μάς παρέδωσε σκουπίδια στους δρόμους, ενώ ο ΧΥΤΑ του Σκοπού ήταν κλειστός. Ο κ. Ξένος κατά τη διάρκεια της θητείας του δημιούργησε χρέη 4,5 εκ. ευρώ, εκ των οποίων τα 3,5 εκ. ευρώ ήταν στο ΙΚΑ και τα υπόλοιπα σε Εφορία και προμηθευτές. Άμεσα προβήκαμε σε ρύθμιση των χρεών αυτών, ώστε να μπορεί να λειτουργήσει ο ΦοΔΣΑ και ο ίδιος να μην μπει φυλακή. Αυτή είναι η ‘προίκα’ που μας άφησε ο κ. Ξένος. Ο καθένας κρίνεται από το έργο του, κ. Ξένο. Θα έπρεπε να μην μας προκαλείτε και να σιωπήσετε”.