Η ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΑΡΙΒΑΡΙΣΕ ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ | Μια βραδιά με μουσική, χορό και τραγούδι

Ένα μουσικο-χορευτικό αντάμωμα δυο νησιών με ξεχωριστή ταυτότητα αλλά κοινές πολιτιστικές ρίζες απόλαυσαν όσοι βρέθηκαν προχθές το βράδυ στο Πολιτιστικό Κέντρο Σαρακινάδου. Για πρώτη φορά η Κεφαλονιά ταξίδεψε στη Ζάκυνθο, μεταφέροντας, με τα τραγούδια και τους χορούς της, όλα εκείνα τα όμορφα, τα ιδιαίτερα, τα αγαπημένα ακούσματα, που χαρακτηρίζουν την φυσιογνωμία της. Μέσα από αυτή την εκδήλωση το κοινό μυήθηκε σε εικόνες επτανήσιες όπως τις απεικονίζουν και τις συνθέτουν με μαεστρία οι μελωδίες των χορωδών, η χαρά και το σκέρτσο των χορευτών. Η εν λόγω εκδήλωση στην οποία συμμετείχαν ο πολιτιστικός σύλλογος Κρανιάς “Ο Μπάλος” και η χορωδία – μαντολινάτα Αργοστολίου αποτέλεσε μια καλή αρχή για στενότερη συνεργασία μεταξύ των πολιτιστικών φορέων των Ιονίων Νησιών, προκειμένου να αναδειχθούν τα κοινά στοιχεία, αλλά και οι ιδιαιτερότητες που τα κάνουν να ξεχωρίζουν, στο πλαίσιο μιας συνολικής, όπως και αυτόνομης προβολής.

“Είχαμε την ευκαιρία μέσω της συνεργασίας των δυο Αντιπεριφερειών Κεφαλονιάς και Ζακύνθου που με την οικονομική στήριξη τους πραγματοποιήσαμε κάτι που είναι ζητούμενο εδώ και πολύ καιρό. Να φέρουμε πιο κοντά τα νησιά. Μας δόθηκε η ευκαιρία να έρθουμε πιο κοντά και ελπίζουμε να συνεχιστούν αυτές οι πολιστικές ανταλλαγές ώστε να ομογενοποιηθεί και η Περιφέρεια που την κρατάει ο πολιτισμός και ο τουρισμός της” δήλωσε στην εφημερίδα μας ο πρόεδρος της χορωδίας και μαντολινάτας Αργοστολίου Ροσέτος Λούζης.
Από τη μεριά του, ο μαέστρος της χορωδίας και μαντολινάτας Σπύρος πρόσθεσε πως “Είναι μεγάλη μου τιμή που διευθύνω αυτήν την χορωδία που πλέον έχει περάσει στην ιστορία. Είναι ένα σύνολο πολλών χρόνων και προσπαθούμε οι νεότεροι μέσω της χορωδίας να κρατήσουμε την παράδοση μας. Είμαστε χαρούμενοι που βρισκόμαστε στην ωραία Ζάκυνθο και ελπίζουμε να ξαναγίνει η κάθοδος μας, όπως και να έρθουν κάποια σχήματα και στην Κεφαλονιά”.
Στα κοινά πολιτιστικά στοιχεία των δυο νησιών αναφέρθηκε και ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου “Ο Μπάλος” Σπύρος Πεφάνης “Η εκδήλωση αυτή συνδέει τα δυο νησιά και είναι μια ευχή για την διάδοση του επτανησιακού πολιτισμού, με τις πολιτιστικές ανταλλαγές. Αυτό που μας έχει μείνει και ενώνει την περιφέρεια μας είναι ο πολιτισμός”.