ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΟΒΟΛΗ | Τις ομορφιές και τον πολιτισμό ταξιδεύει το “My Greek Odyssey”

Τις ομορφιές και τον πολιτισμό του νησιού μας έχει σαν στόχο να αναδείξει η διεθνής τηλεοπτική ταξιδιωτική εκπομπή “My Greek Odyssey”, τα γυρίσματα της οποίας πραγματοποιεί στη Ζάκυνθο συνεργείο που βρίσκεται εδώ τις τελευταίες ημέρες για αυτό το σκοπό.
Πρόκειται για μια αυστραλιανή παραγωγή εμπνευσμένη, οργανωμένη και χρηματοδοτούμενη από επιτυχημένους Έλληνες ομογενείς και θα προβληθεί στα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα της Αυστραλίας, της Ευρώπης, της Ρωσίας και της Κίνας. Παράλληλα, φωτίζει πτυχές της θρησκευτικής παράδοσης, των τοπικών προϊόντων, της μουσικής παράδοσης, των γεύσεων και των εθίμων.

Στο νησί μας για αυτόν τον σκοπό βρίσκονται ο Ελληνοαυστραλός επιχειρηματίας και παρουσιαστής της εκπομπής, Peter Maneas και ο παραγωγός-σκηνοθέτης, Alex Begetis, οι οποίοι ήρθαν με το σκάφος “Μια ζωή” και θα μείνουν στη Ζάκυνθο έως τις 20 Σεπτέμβρη. Ο Peter Maneas φροντίζει να επικοινωνεί στους τηλεθεατές του εικόνες ενώ βρίσκεται μαζί τους σε μια στενή και προσωπική περιγραφή των εμπειριών του από τις διαφορετικές παραδόσεις και πολιτισμούς που γνωρίζει, τους ντόπιους και τις ιστορίες τους, τα προϊόντα και τη γαστρονομία, την κουλτούρα, την ιστορία και πολλά άλλα. Μέχρι σήμερα έχει βρεθεί σε περισσότερα από 60 νησιά με σκοπό να τα γνωρίσει στους τηλεθεατές του, σε ένα ιδιότυπο ντοκιμαντέρ που τα έχει όλα.

Οι παραγωγοί της εκπομπής συνεργάζονται με τον Δήμο Ζακύνθου (Γραφείο Τουρισμού) και επισκέπτονται, μεταξύ άλλων, διάφορα αξιοθέατα του τόπου μας, όπως είναι το “Ναυάγιο”, οι Γαλάζιες Σπηλιές, το Κερί, η Μπόχαλη, το Μαραθονήσι, το Καμπί, τις πλατείες Διονυσίου Σολωμού και Αγίου Μάρκου και τα Μουσεία Σολωμού και Βυζαντινό.
Να σημειωθεί ότι ο Δήμαρχος Ζακύνθου, παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή και μίλησε για τις ομορφιές του τόπου μας και τα αγροτικά προϊόντα. Τόνισε, δε, πως όλοι είναι ευπρόσδεκτοι στον φιλόξενο τόπο μας.
Ο κ. Κολοκοτσάς πλαισιώθηκε από παιδιά της Στ’ 2 τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ζακύνθου, που συμμετείχαν στην εκπομπή τραγουδώντας τον εθνικό ύμνο.
Η παραγωγή έχει ήδη έρθει σε επαφή και συνεργάζεται για τις ανάγκες των γυρισμάτων με τις Ελληνικές Αρχές και συγκεκριμένα με τα Υπουργεία Τουρισμού, Πολιτισμού και Εθνικής Άμυνας, με τη Διεύθυνση του ΕΟΤ, αλλά και με την ηγεσία του Ελληνικού Στρατού και του Πολεμικού Ναυτικού.