ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ | Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ζακύνθου, σε συνεργασία με το Σύλλογο Φίλων Ξενοπουλείου Παιδικής Βιβλιοθήκης και το Τεχνικό Επιμελητήριο Δυτικής Ελλάδος – Ν.Ε. Ζακύνθου, συμμετέχει και φέτος στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς, με θέμα «ΠΟΛ(ε)ΙΣ», με δράσεις που φέρουν το γενικό τίτλο: «Η κληρονομιά και το μέλλον της μικρής ευρωπαϊκής πόλης».
Κεντρικός ομιλητής της ημερίδας θα είναι ο κ. Παναγιώτης Τουρνικιώτης, καθηγητής της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του ΕΜΠ. Θα ακολουθήσουν ανακοινώσεις από τους αρχιτέκτονες μηχανικούς κ.κ. Χριστίνα Βούτου με θέμα: «Διαμορφώνοντας τον τόπο μας: φαντασία και πραγματικότητα στη διαδικασία του σχεδιασμού», Νίκο Βουτσινά με θέμα: «Zacintho città “riparata” ή η πόλη της Ζακύνθου πίσω από τα ρεπάρα» και Γεωργία Πλατυπόδη με θέμα: «Αρχιτεκτονικά αποτυπώματα της ζακυνθινής υπαίθρου».
Εκπαιδευτικές δράσεις για τα παιδιά θα διοργανωθούν την Παρασκευή 22 και το Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου –θα ακολουθήσουν σχετικές ανακοινώσεις και λεπτομέρειες.
Υπενθυμίζεται πως κατά το τριήμερο των ΕΗΠΚ (22-24 Σεπτεμβρίου 2017) η πρόσβαση στα Μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους είναι ελεύθερη για το κοινό.