ΔΗΜΟΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ | Απάντηση στις αιτιάσεις πρώην προέδρου ΦοΔΣΑ

Απάντηση σε δηλώσεις του προέδρου του ΔΣ του ΦοΔΣΑ, Ανδρέα Ξένου, δημοσίευσε το Γραφείο Τύπου του Δήμου. Στην ανακοίνωση τα σχόλια του κ. Ξένου προς την παρούσα Δημοτική Αρχή χαρακτηρίζονται κακόβουλα, αν και όπως υπογραμμίζεται, ο Δήμαρχος, Π. Κολοκοτσάς, πάντα τιμούσε τον πρώην πρόεδρο. «Του υπενθυμίζουμε», αναφέρεται στην ανακοίνωση «για μια ακόμη φορά, ότι από το 2007 έως το 2011, κατά τη θητεία του δηλαδή, ο ΦοΔΣΑ βρέθηκε κοιμώμενος για το σοβαρό πρόβλημα των απορριμμάτων και χάθηκε το ΕΣΠΑ 2007-2013, που θα έδινε οριστική λύση στο πρόβλημα των απορριμμάτων. Χάθηκαν χρόνια πολύτιμα. Ο κ. Ξένος μάς παρέδωσε σκουπίδια στους δρόμους, ενώ ο ΧΥΤΑ του Σκοπού ήταν κλειστός, δίχως να υπάρξει καμία δυναμική αντίδραση από τον ίδιο. Ο κ. Ξένος κατά τη διάρκεια της θητείας του δημιούργησε χρέη 4,5 εκ. ευρώ, εκ των οποίων τα 3,5 εκ. ευρώ ήταν στο ΙΚΑ και τα υπόλοιπα σε Εφορία και προμηθευτές. Άμεσα προβήκαμε σε ρύθμιση των χρεών αυτών, ώστε να μπορεί να λειτουργήσει ο ΦοΔΣΑ και ο ίδιος να μην μπει φυλακή. Σήμερα καταβάλλουμε στο ΙΚΑ τις τακτικές μας υποχρεώσεις (45.000 ευρώ το μήνα) και 32.000 ευρώ για τις παλαιές οφειλές. Αυτή είναι η… ‘προίκα’ που μας άφησε ο κ. Ξένος […]. Εμείς έχουμε χρηματοδοτηθεί με 23 εκ. ευρώ περίπου και προχωράμε στην άμεση υλοποίηση αυτών των έργων ως πρώτοι στην Ελλάδα, με ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων, διαλογή στην πηγή και αύξηση της ανακύκλωσης κατά 150%, παρά την έλλειψη προσωπικού και μέσων.
Για το έργο αυτό έχουμε δεχθεί πόλεμο απ´ όσους αρέσκονται να βγαίνουν στα ΜΜΕ, προκειμένου να μας σαμποτάρουν και να δημιουργήσουν προβλήματα […]. Ματαιοπονούν όσοι νομίζουν ότι θα ανακόψουν την πορεία της Δημοτικής Αρχής και την ολοκλήρωση των έργων υποδομής.
Ο καθένας κρίνεται από το έργο του, κ. Ξένο. Θα έπρεπε να μην μας προκαλείτε και να σιωπήσετε. Διότι αυτό που αφήσατε φεύγοντας ήταν τα σκουπίδια στους δρόμους με όλες τις σοβαρές επιπτώσεις, που εμείς ζήσαμε όταν παραλάβαμε»,
καταλήγει η ανακοίνωση του Δήμου.