Ανάδειξη μέσα από τη γαστρονομία

Σε ένα παραδοσιακό σπίτι στο Μαραντοχώρι, το όμορφο χωριό της νότιας Λευκάδας, στο σπίτι της θείας Γιαννούλας, ντυμένη και εκείνη και η όμορφη εγγονή της με την παραδοσιακή Λευκαδίτικη φορεσιά, έδειξαν πώς μαγείρευαν τον παλιό καλό καιρό στα χωριά. Δυο μήνες σχεδόν μετά, ολοκληρωμένη η εκπομπή «ώρα για φαΐ» βγαίνει στον αέρα και ταξιδεύει και σε άλλα σημεία της Λευκάδας, μαγειρεύοντας κι άλλες υπέροχες Λευκαδίτικες νοστιμιές με φόντο τις μοναδικές εικόνες του πράσινου και της θάλασσας του νησιού. Έτσι μετά το Μαραντοχώρι και τα καγιανά που έφτιαξε η θεία Γιαννούλα, ο chef της εκπομπής Αλέξανδρος Θεοδωράκης μαγειρεύει παραδοσιακές φακές Εγκλουβής, και ολόφρεσκα ψάρια στις ακτές του καταπράσινου διάσημου Σκορπιού. Στη συνέχεια οι παραδοσιακές πίτες της Λευκάδας είχαν την τιμητική τους, μέσα από γνωστό εργαστήριο της πόλης. Στην Καρυά γνωρίσαμε το παραδοσιακό και πεντανόστιμο έδεσμα της Λευκάδας φρυγαδέλι από την κα Γεωργία Ραβανή. Στη συνέχεια η εκπομπή επισκέπτεται διάφορες άλλες τοποθεσίες στο νησί και προτείνει ταβερνάκια και νοστιμιές στα Χορτάτα, τα Σύβοτα, τη Λυγιά, τον Άγιο Νικήτα, την πόλη της Λευκάδας

φωτο: aromalefkadas