ΣΤΟ ΞΗΡΟΚΑΣΤΕΛΟ | Όχημα έχασε τον έλεγχο και έπεσε στην κοίτη χειμάρρου

Πανικός επικράτησε για μια ακόμη φορά χθες το πρωί στις αρμόδιες υπηρεσίες από τηλεφώνημα που ανέφερε ανέφερε την πτώση ενός ΙΧ επιβατικού αυτοκινήτου σε κοίτη χειμάρρου στο Ξηροκάστελο. Στο σημείο έφτασαν άμεσα περιπολικά της Τροχαίας. Ωστόσο, τέλος καλό, όλα καλά αφού διαπιστώθηκε ότι ο οδηγός του ΙΧ είχε χάσει κάτω από αδιευκρίνιστες αιτίες τον έλεγχο του με αποτέλεσμα να πέσει στο κενό ευτυχώς χωρίς να τραυματιστεί. Σχεδόν αμέσως βγήκε μόνος του από το αναποδογυρισμένο όχημα το οποίο από την πτώση είχε υποστεί πολλές ζημιές. Ένα ακόμα περιστατικό στο ίδιο σημείο με διαφορά λίγων ημερών που έρχεται να θυμίσει τις εκκλήσεις κατοίκων και φορέων της περιοχής για την τοποθέτηση προληπτικών μέσων που θα αποτρέπουν τέτοια γεγονότα.
Η ΗΜΕΡΑ ασχολείται τακτικά με τα τοπικά ζητήματα του νησιού μας και προσπαθεί να τα αναδείξει, επανειλημμένα, σχεδόν κουραστικά, μέχρι να «ιδρώσει το αυτί» των περίφημων αρμοδίων οι οποίοι φαίνεται ότι κινούνται με ρυθμούς πολύ διαφορετικούς από αυτούς που επιτάσσουν οι ανάγκες των πολιτών. Ωστόσο, σε ότι αφορά την περιφερειακή Ενότητα εκτός από τις δεσμεύσεις, έχει προχωρήσει και σε έργα κυρίως ξεκινώντας από την εξασφάλιση πόρων.
Ο Βασιλικός είναι μία από τις περιοχές του νησιού που, ενώ συγκεντρώνει τουρισμό άνω της μέσης οικονομικής δυνατότητας, παραμένει παραμελημένος ως προς τις βασικές του υποδομές. Και μόνο το γεγονός ότι η πρόσβαση στην περιοχή αλλά και ζητηματα καθημερινότητας δεν έχουν λυθεί εδώ και δεκαετίες, λέει πολλά.

φωτο: Andrei-Ciobica