ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ | Συνελήφθη ο φερόμενος δράστης της ληστείας Αρετάκη

Μια από τις σημαντικότερες επιτυχίες των τελευταίων μηνών έρχεται να καταγράψει, για μια ακόμη φορά στο ενεργητικό της, η Διεύθυνση Αστυνομίας Ζακύνθου. Μετά από πολύμηνη έρευνα και στην προσπάθειά της να καταστείλει κάθε μορφή παραβατικότητας και εγκληματικότητας που λαμβάνει χώρα στο νησί, προχώρησε στον εντοπισμό και σύλληψη του φερόμενου ως δράστη της ληστείας που συντάραξε την τοπική κοινωνία και είχε ως θύμα τον συμπολίτη μας κ. Νικήτα Αρετάκη από τον οποίο αφαίρεσε το ποσό των 550.000€.
Μετά από μεθοδική και συστηματική έρευνα κατάφεραν να φτάσουν στα ίχνη του φερόμενου ως δράστη, παρά τη φημολογία και τις γνώμες όσων ισχυρίζονταν ότι η Αστυνομία αδρανούσε και είχε αφήσει την υπόθεση. Έτσι, με άκρα μυστικότητα μέσα από μια επιτυχημένη επιχείρηση ήρθε η ώρα να δρέψουν τους καρπούς των προσπαθειών τους, περνώντας του χειροπέδες και φέρνοντας τον ενώπιον Εισαγγελέα και Ανακριτή. Σύμφωνα, δε, με δημοσιογραφικές πληροφορίες έχουν κληθεί και καταφθάνουν στο νησί άνδρες της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, προκειμένου να αναλάβουν περεταίρω το έργο των ανακρίσεων.

Η επιχείρηση
Έτσι, λοιπόν, χθες (12-09-2017), τις πρώτες πρωινές ώρες, στη Ζάκυνθο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ζακύνθου, σε συνεργασία με την Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.), συνελήφθη 29χρονος υπήκοος Αλβανίας, με ένταλμα σύλληψης για κακουργηματικού χαρακτήρα υπόθεση. Ειδικότερα, ο 29χρονος εντοπίστηκε και συνελήφθη από τους αστυνομικούς κατά την διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης, του κ. Ανακριτή Ζακύνθου, για τα αδικήματα της ληστείας καθώς και της απλής σωματικής βλάβης.

Στον Εισαγγελέα
Ο 29χρονος οδηγήθηκε χθες στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου, όπου παραπέμφθηκε για σήμερα ενώπιον του κ. Ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί καθόσον εκκρεμούσε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης. Μέχρι τότε παραμένει κρατούμενος στο κτίριο της Διεύθυνσης αστυνομίας του νησιού.

Το χρονικό
Υπενθυμίζουμε πως, πριν από μερικούς μήνες, ο κ. Αρετάκης έπεσε θύμα ληστείας από άγνωστο άνδρα ενώ βάδιζε στον πεζόδρομο στο πλάι της εκκλησίας της Αναλήψεως, στο κέντρο της πόλης, που του επιτέθηκε και του πήρε το δερμάτινο βαλιτσάκι με το ποσό των 550.000€, το οποίο μετέφερε για να το καταθέσει σε τράπεζα, τον έσπρωξε, και έφυγε τρέχοντας προς την οδό Τερτσέτη. Το θύμα αιφνιδιάστηκε από την αρπαγή της τσάντας και αμέσως έβαλε τις φωνές καλώντας σε βοήθεια, ενώ ταυτόχρονα επεχείρησε να τον κυνηγήσει. Ωστόσο το νεαρό της ηλικίας του φερόμενου ως δράστη, ο οποίος δεν είχε καλυμμένο το πρόσωπό του, του επέτρεψε να ξεφύγει, αφού πρώτα χτύπησε τον κ. Αρετάκη.
Από εκείνη τη στιγμή η Ασφάλεια Ζακύνθου είχε ξεκινήσει τις έρευνες με αρκετές προσαγωγές υπόπτων που έφεραν χαρακτηριστικά όμοια με εκείνα που περιέγραψε το θύμα. Αξίζει να αναφερθεί πως το ποσό των 550.000€ προορίζονταν για την αποπεράτωση του έργου του υπερσύγχρονου σχολείου στα Ορεινά, το οποίο αποτελεί ένα πραγματικό στολίδι και συμπτωματικά χθες παραδόθηκε στην τοπική κοινωνία της Ζακύνθου προς χρήση.

Οι έρευνες
Απογοητευμένος από τους αργούς ρυθμούς με τους οποίους προχωρούσε η έρευνα, ο κ. Αρετάκης, δυο φορές, είχε προχωρήσει στη δημόσια κοινοποίηση δια του τύπου, των προβληματισμών του. Ωστόσο, εκ του αποτελέσματος φαίνεται ότι δεν επρόκειτο για εύκολη υπόθεση, καθώς απαιτούσε σωστούς χειρισμούς για να έχει επιτυχή έκβαση. Έτσι, φτάσαμε στο σημερινό αποτέλεσμα, υπο την καθοδήγηση του Αστυνομικού Διευθυντή Τριαντάφυλλου Πανώριου, ο οποίος επι ένα χρόνο φρόντισε να ασχοληθεί προσωπικά με το θέμα, έχοντας την εμπειρία από τα κρίσιμα πόστα που υπηρέτησε, αποδεικνύοντας ότι και θέλει και μπορεί να αλλάξει την εικόνα στο νησί.

φωτο: tempo24.gr