Η ΖΑΚΥΝΘΟΣ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΙΑΜΑΤΙΚΩΝ ΠΗΓΩΝ | Έντονο το ενδιαφέρον για την ανάδειξη στα Ξίγκια

Με ομιλία του θα συμμετάσχει στη Συνεδρίαση του Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας, νέο μέλος του οποίου είναι και η Ζάκυνθος. Η συνεδρίαση πραγματοποιείται το Σάββατο και ο κ. Τσίπηρας, εκπροσωπώντας το Δήμο μας θα τοποθετηθεί στη συνεδρίαση, ως ένα από τα νεοεισερχόμενα μέλη του Δικτύου. «Ο φορέας αυτός, όπως είναι γνωστό, έχει δημιουργηθεί από την ΚΕΔΕ για την προώθηση των ιαματικών πηγών και είναι πολύ θετικό που, εκπροσωπώντας το νησί μας, θα με καλωσορίσουν στο Δίκτυο αυτό, στην πρώτη, για εμάς συνεδρίασή του, μετά την ένταξή μας», λέει ο κ. Τσίπηρας. «Είμαστε σίγουροι ότι με τη βοήθειά τους και τη συνεργασία τους και ευελπιστούμε ότι με η τεχνογνωσία που διαθέτουν, να μπορέσουμε να προωθήσουμε έναν πολύ σημαντικό στόχο, την ανάδειξη στα Ξίγκια. Βάλαμε ένα στόχο και ελπίζουμε, με τα αδειοδοτημένα πλέον για λογαριασμό του Δήμου, Ξίγκια, μπορούμε να συζητήσουμε με ανθρώπους με εμπειρία και α αναπτύξουμε σοβαρά τον ιαματικό τουρισμό στο νησί. Μπορώ δε να επιβεβαιώσω ότι το ενδιαφέρον για την πηγή είναι πολύ έντονο».

Τα οφέλη της ΔΕΘ
Ο κ. Τσίπηρας συμμετείχε στην αποστολή του Επιμελητηρίου Ζακύνθου στην 82 Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης, το οποίο εκθέτει τα τοπικά παραδοσιακά προϊόντα του νησιού σε περίπτερο της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ), όπως όλα τα Επιμελητήρια της χώρας.
Η αντιπροσωπεία του Επιμελητηρίου, αποτελούμενη από τον πρόεδρο, Δ. Γαργαλέα, τη Γενική Γραμματέα, Ν. Μαλαφούρη και το μέλος, Ν. Τσίπηρα, συμμετείχε στην καθιερωμένη ετήσια συνεδρίαση της ΚΕΕΕ που πραγματοποιείται στη ΔΕΘ, λίγο πριν τα εγκαίνια της Εκθεσης.
Όπως λέει ο κ. Τσίπηρας, στη συνεδρίαση συζητήθηκαν θέματα οικονομίας και ανάπτυξης και τη δυνατότητα της ελληνικής οικονομίας να μπει, επιτέλους, σε τροχιά ανάπτυξης. «Ο προβληματισμός που επικρατεί είναι μεγάλος με τα κυριότερα ζητήματα που τίθενται να είναι η βαριά φορολογία που επιβάλλεται με εξοντωτικό τρόπο στην επιχειρηματικότητα και αποκλείει κάθε δυνατότητα επιβίωσης και ανάπτυξης των επιχειρήσεων», σχολιάζει ο κ. Τσίπηρας για την εκτενέστατη, όπως τη χαρακτήρισε, συζήτηση που έγινε στη συνεδρίαση. Παράλληλα, ανέφερε πως εντοπίστηκαν τα θετικά στοιχεία που σημειώνονται στον τομέα του τουρισμού και ιδιαίτερα για το θετικό πρόσημο που σημειώνεται που όμως δεν συνοδεύεται από την ανάλογη ανάπτυξη, με την έννοια ότι η κυβέρνηση δεν παρουσιάζει αναπτυξιακό σχέδιο που να σχετίζεται με τη μείωση φόρων.
Η ΚΕΕΕ συμμετέχει στην Εκθεση με μεγάλο περίπτερο που περιλαμβάνει τα επιμέρους Επιμελητήρια, μεταξύ αυτών και της Ζακύνθου. «Το περίπτερό μας επιμελήθηκαν ο κ. Γαργαλέας και η κα Μαλαφούρη και σε αυτό υπάρχει μόνιμη ανθρώπινη παρουσία σε όλη τη διάρκεια της Εκθεσης», λέει ο κ. Τσίπηρας. Τονίζει δε ότι το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε για το Περίπτερο του νησιού μας ήταν μεγάλο σε βαθμό ώστε να γίνονται ήδη τηλέφωνα από ενδιαφερόμενους, σε παραγωγούς του νησιού μας, ζητώντας αναλυτικά στοιχεία για την παραγωγή και τα προϊόντα τους. «Είναι πολύ θετικό αυτό καθώς, για πρώτη φορά, η Ζάκυνθος συμμετέχει στη ΔΕΘ με προϊόντα της», καταλήγει.