ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ | Ικανοποιημένοι οι επιχειρηματίες από την τουριστική κίνηση

Χαμόγελα άφησε το φετινό καλοκαίρι στους επιχειρηματίες του νησιού μας. Η μεγάλη προσέλευση τουριστών στο «Φιόρο του Λεβάντε» είχε ως αποτέλεσμα την τόνωση της τοπικής αγοράς αλλά και καλές εντυπώσεις, με την υπόσχεση ότι και ο Σεπτέμβρης θα κλείσει ικανοποιητικά. Με την τουριστική περίοδο να μπαίνει στην τελική της ευθεία, οι επιχειρηματίες της Ζακύνθου είναι αισιόδοξοι για το πως θα προχωρήσει η κίνηση των ξένων επισκεπτών και περιμένουν ότι οικονομικά θα βγουν κερδισμένοι και από τους πρώτους φθινοπωρινούς μήνες, ενόψει του δύσκολου χειμώνα που έρχεται.
Βέβαια δεν έλειψαν και τα αρνητικά, αφού πολλά μαγαζιά δήλωσαν ότι ναι μεν είχε έρθει πολύς κόσμος στο νησί μας, αλλά δεν χάλασε όσα λεφτά αναμενόταν, αφού λόγω της κρίσης φρόντιζαν να μην κάνουν πολύ μεγάλες σπατάλες.
Παρόλα αυτά δεν θα μπορούσαν να μην είναι ευχαριστημένοι αφού το νησί μας που τα πήγε πολύ καλύτερα σε σχέση με πέρσι στον τουρισμό.

“Φτωχοί”… σε Έλληνες
Στο θέμα των Ελλήνων επισκεπτών, σύμφωνα με τους επιχειρηματίες ίσως αυτή να ήταν μια από τις πιο φτωχές χρονιές. Αρκετοί λόγω των οικονομικών δεδομένων της χώρας μας δεν μπορούσαν να έρθουν στη Ζάκυνθο και προτίμησαν να κάνουν διακοπές σε κοντινούς τουριστικούς προορισμούς και για λίγες ημέρες. Βέβαια υπήρχε και άλλος λόγος που οι Έλληνες δεν ήρθαν τόσο πολύ στη Ζάκυνθο σε σχέση με άλλα χρόνια και αυτός ήταν η πληρότητα των ξενοδοχείων, που δεν είχαν να διαθέσουν δωμάτια σε περισσότερους τουρίστες, από τις αρχές του Αυγούστου.

ΑΠΟΨΕΙΣ…
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΟΝΙΚΟΣ

“Το καλοκαίρι σε γενικές γραμμές όπως και πέρσι οφείλω να ομολογήσω ότι από θέμα πληρότητας των ξενοδοχείων πήγε αρκετά καλά. Ως προς τα εισπρακτικά είμαι ευχαριστημένος προσωπικά όπως πρέπει να είναι και άλλος κόσμος. Δεν είναι αναμενόμενο της ποσότητας των επισκεπτών που είχαμε. Σε αυτό παίζει ρόλο το all inclusive και η κάπως χαμηλή θα έλεγα ποιότητα επισκεπτών που έρχονται στο νησί. Οι καφετέριες στην πόλη έχουν πέσει γιατί έχουν φύγει οι Έλληνες και έχουν ελλατωθεί οι Ιταλοί. Τον Σεπτέμβρη είναι πεσμένα, εν αντιθέσει με το Τσιλιβή και το Καλαμάκι τα οποία τις απογευματινές ώρες έχουν πολύ κόσμο”

ΤΑΣΟΣ ΠΑΤΡΑΣ
“Περιμένουμε να κρατήσει ο καιρός. Όχι ότι γίνεται τίποτα σπουδαίο, αλλά να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στα έξοδα μας και να μπορέσουμε να βγάλουμε ένα μεροκάματο. Θα δείξει τι ποιότητα κόσμος θα συνεχίσει να έρχεται τον Σεπτέμβρη. Λίγο καλύτερα πάνε φέτος τα πράγματα σε σχέση με πέρσι. Το καλοκαίρι είχε κόσμο, αλλά δεν είχαν λεφτά οι τουρίστες όπως άλλες χρονιές. Πιο παλιά ο κόσμος ήταν πιο ελεύθερος. Μην ξεχνάμε ότι λείπουν οι Έλληνες από τα μαγαζιά. Ήταν περιορισμένοι”

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΠΛΕΣΣΑΣ
“Το καλοκαίρι δεν ήταν κακό, είχε πολύ κόσμο, αυτό βοήθησε να δουλέψουν τα μαγαζιά και πιστεύω ότι πήγαμε καλά. Ο Σεπτέμβριος θα είναι καλύτερος από τον Αύγουστο, αφού συνήθως μαζεύονται νέα παιδιά από όλες τις χώρες και τους ενδιαφέρει η διασκέδαση και τα θαλάσσια σπόρ. Όμως βοηθάνε όλα αυτά και μπαίνουν χρήματα στην τοπική οικονομία. Οι Έλληνες φέτος δεν υπήχαν, ήταν ελάχιστοι. Συνήθως κλείνουν τελευταία στιγμή και δεν νομίζω ότι ήταν εύκολο γιατί δεν έβρισκαν ξενοδοχεία”