ΤΜΗΜΑ ΤΡΟΧΑΙΑΣ | Μοίρασαν ενημέρωση αντί για κλήσεις

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος η πρωτοβουλία που είχε η Τροχαία να ενημερώσει αλλά και να ευαισθητοποιήσει γονείς και μαθητές σχετικά με θέματα οδικής ασφάλειας, ιδίως κατά τις μετακινήσεις τους από και προς τα σχολικά συγκροτήματα, ατά την έναρξης του νέου σχολικού έτους.
Για μια ακόμη χρονιά το ένστολο προσωπικό της ήρθε πιο κοντά τους και επεχείρησε μέσα από τη διανομή φυλλαδίων να τους παρέχουν συμβουλές οδικής ασφάλειας και κυκλοφοριακής αγωγής, περιγράφοντας με απλό και κατανοητό τρόπο βασικούς κανόνες του ΚΟΚ. Επιπλέον, περιέχουν χρήσιμες οδηγίες για τους γονείς, έτσι ώστε να παρέχουν τη σωστή κυκλοφοριακή αγωγή στα παιδιά τους.

Σε κάθε περίπτωση, η Ελληνική Αστυνομία υπενθυμίζει ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας και μάλιστα, ότι θα πρέπει να ξεκινά από πάρα μικρή ηλικία.
“Η παρουσία μας υποδηλώνει το αμείωτο ενδιαφέρον για την ασφάλεια των παιδιών μας. Έχουμε καθιερώσει αυτή την πρώτη μας επαφή με τα παιδιά και τους γονείς, η οποία θα συνεχιστεί καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής περιόδου με την μορφή ενημερωτικών διαλέξεων και δράσεων. Σκοπός μας οι αυριανοί οδηγοί να αισθάνονται την αστυνομία δίπλα τους και τον τροχονόμο τον άνθρωπο ο οποίος θα τους ενημερώνει και δεν θα τον φοβούνται. Θα καταβάλουμε προσπάθειες όλοι μας, να μειωθούν τα τροχαία ατυχήματα. Θα ήθελα να επισημάνω στους φίλους οδηγούς να φορούν το προστατευτικό κράνος κατά την οδήγηση και στους οδηγούς και τους συνοδηγούς την ζώνη ασφαλείας γιατί αποδεικνύεται καθημερινά πόσο σημαντικά ωφελεί στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων”, δήλωσε ο Διοικητής της Τροχαίας Νεκτάριος Τσώλος.
Άλλωστε, έχει διαπιστωθεί πως τα στελέχη του Τμήματος Τροχαίας στα πλαίσια των δυνατοτήτων τους στέκονται πάντα αρωγοί και συμπαραστάτες τους, δημιουργώντας ένα περιβάλλον που θα παρέχει ασφάλεια και προστασία στους μαθητές κάθε βαθμίδας. Είναι στο πλευρό τους και φροντίζουν για την ασφαλή μετακίνησή τους όπως κάνουν και τα προηγούμενα χρόνια. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ πως μιλάμε για ανθρώπινες ζωές γι’ αυτό γίνονται αυστηροί με τους γονείς ή τους οδηγούς των σχολικών λεωφορείων για να είναι ασφαλή αυτά.