ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΧΑΡΑΣ ΘΕΟΔΩΡΙΤΣΗ | «Μικρογραφίες» με βότσαλα και χρώμα

Την εμπειρία από μια περιπέτεια υγείας και τα δημιουργικά της αποτελέσματα παρουσίασε στην εικαστική έκθεση «Μικρογραφίες», η Χαρά Θεοδωρίτση, στη Γκαλερί «Ιριδα».
Στα έργα της πρωταγωνιστούν τα βότσαλα κάθε είδους σχήματος και χρώματος, με τα οποία η δημιουργός αναπαριστά σκηνές της καθημερινής ζωής και επαγγέλματα, από το παρελθόν και το παρόν. «Μάζευα επί χρόνια βότσαλα γιατί με προκαλούσαν το σχήμα και το χρώμα τους και ήξερα ότι κάποια στιγμή θα κάνω κάτι με αυτά», λέει η ίδια. Η Χαρά Θεοδωρίτση ασχολείται με πολλά είδη χειροτεχνίας, αλλά, όπως λέει, η ενασχόληση με τα βότσαλα ξεκίνησε πριν λίγα χρόνια, όταν ήθελε να φτιάξει μια χειροποίητη ευχετήρια κάρτα για το γάμο ενός φιλικού ζευγαριού. «Όταν είδα ότι η ιδέα άρεσε, άρχισα να ετοιμάζω συνθέσεις», λέει. Στο Διαδίκτυο γνώρισε και άλλους καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο, με την ίδια καλλιτεχνική ενασχόληση και σταδιακά, το ενδιαφέρον της μεγάλωσε.

Η ίδια δεν είχε θέσει ως στόχο να εκθέσει επίσημα τα έργα της αλλά μια περιπέτεια υγείας, το 2015, την οποία ξεπέρασε με θάρρος και τεράστια πίστη και αγάπη για τη ζωή, ήταν η αφορμή να διαπιστώσει ότι βγήκε από την περιπέτεια αυτή με τεράστια δημιουργική διάθεση και αγάπη για τα βότσαλα. Απέκτησε σιγά-σιγά το δικό της στιλ, με συνθέσεις βοτσάλων στα οποία πρωταγωνιστεί η ανθρώπινη σιλουέτα και οι κινήσεις της. «Το μεγάλο ξάφνιασμα, ακόμη και για μένα, ήταν ότι, όταν ανέβαζα κάποιο έργο μου στο blog μου, το συνδύαζα με ιστορίες που αναδύονταν από την παιδική μου ηλικία. Γι αυτό και στις συνθέσεις πρωταγωνιστούν τα παλιά επαγγέλματα, τα παιδικά παιχνίδια και σκηνές από την οικογενειακή ζωή», λέει η δημιουργός.
Το κοινό τίμησε την προσπάθεια της συμπολίτισσάς μας και δεν ήταν λίγοι όσοι την ευχαριστούσαν για την εμπειρία και για την ευκαιρία να αποκτήσουν τα όμορφα έργα της.