ΣΧΟΛΙΚΑ ΕΙΔΗ | Μεγάλη ζήτηση σε ικανοποιητικές τιμές για όλους

Σεπτέμβριος, ο μήνας της επιστροφής στα θρανία για τους μαθητές και των μεγάλων εξόδων για τους γονείς, οι οποίοι καλούνται να δαπανήσουν αρκετά χρήματα, προκειμένου τα παιδιά τους να αγοράσουν τα απαραίτητα σχολικά είδη που συνοδεύουν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Στον κατάλογο των εξόδων όμως θα πρέπει να προστεθούν επίσης και οι δαπάνες για εγγραφή και τα δίδακτρα για φροντιστηριακά μαθήματα ή και ιδιαίτερα. Επίσης, τα χρήματα που απαιτούνται για την ανανέωση της μαθητικής “γκαρνταρόμπας”, περισσότερο βέβαια σε αθλητικά είδη, αλλά και σε κάθε άλλου είδους ενδύματα και υποδήματα. Για κάθε οικογένεια η έρευνα αγοράς στα βιβλιοπωλεία και τα υπόλοιπα καταστήματα είναι συνεχής για να βρουν τις καλύτερες τιμές και να αγοράσουν ότι χρειάζονται τα παιδιά τους για να πάνε σχολείο. Το σημαντικότερο όλων είναι ότι οι βιβλιοπώλες του νησιού μας και αυτή τη σχολική χρονιά αποφάσισαν να κρατήσουν σε χαμηλά επίπεδα τις τιμές τους.

Για όλα τα βαλάντια
Σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια οι τιμές βρίσκονται σε ικανοποιητικό επίπεδο, ωστόσο όσοι ψωνίζουν φροντίζουν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, αποφεύγοντας τις περιττές σπατάλες. Το μπάτζετ τους είναι συγκεκριμένο και συνήθως δεν ξεφεύγουν ούτε για ένα ευρώ, αφού ξεκινάνε τα φροντιστήρια αλλά και οι υπόλοιπες αυξημένες υποχρεώσεις για κάθε νοικοκυριό.
Οι ιδιοκτήτες βιβλιοπωλείων έχουν ήδη εξοπλιστεί με σχολικά είδη, βοηθήματα και άλλα βιβλία και καλούν τον κόσμο να ψωνίσει. Όπως σημειώνουν, υπάρχουν τιμές για όλα τα γούστα και μεγάλη γκάμα σε σχολικές τσάντες αλλά και στα υπόλοιπα είδη που αυτές τις μέρες γίνονται ανάρπαστα για τους μικρούς μαθητές. Μάλιστα έχουν εξοπλιστεί και με που είναι απαραίτητα για την εκπαίδευση των μαθητών.

ΑΠΟΨΕΙΣ…
ΣΠΥΡΟΣ ΚΛΑΔΗΣ

“Οι τιμές σε σχέση με πέρσι είναι ίδιες για να μην πω ότι είναι λίγο χαμηλότερες. Ο καθένας μπορεί να έρθει να ψωνίσει από πολύ φθηνά μέχρι πολύ ακριβά. Υπάρχει ποικιλία σε σχολικά είδη. Σε αυτό το χρονικό σημείο που μιλάμε είναι η εποχή που παίρνει ο κόσμος τα ξενόγλωσσα και φροντιστηριακά βιβλία. Η μεγάλη αγορά πάντα γίνεται τις μέρες που ξεκινούν τα σχολεία”

ΑΛΟΪΣΙΟΣ ΠΛΕΣΣΑΣ
“Η σχολική χρονιά έχει ξεκινήσει αρκετά καλά, οι μαθητές αναζητούν τις νέες σχολικές τους τσάντες. Στα βιβλιοπωλεία θα βρουν καλά προϊόντα. Είναι γεγονός ότι τα βιβλιοπωλεία της Ζακύνθου έχουν την καλύτερη ποιότητα. Οι τιμές είναι στα περσινά επίπεδα και σε κάποια είδη ίσως έχουν καλυτερέψει για τους γονείς. Κάνουμε και κάποιες εκπτώσεις στα βιβλία, στις τσάντες και τα σχολικά. Ο καθένας μπορεί με το δικό του βαλάντιο να βρει ότι θέλει”

ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΥΘΟΥΛΚΑΣ
“Η αγορά κυμαίνεται σε διάφορες τιμές. Εμείς πήραμε τα βασικά προϊόντα για να ξεκινήσει η σχολική χρονιά. Προβλήματα υπάρχουν στα σχολεία και πολλές φορές υπάρχουν ζητήματα για χρόνια που δεν λύονται και τα περισσότερα πράγματα τα πληρώνουμε εμείς από την τσέπη μας. Έχουμε αυξήσει τα έξοδα γιατί τα βιβλία είναι ακριβά και δεν τα παραχωρεί το κράτος”