82η ΔΕΘ | Παροχές από το 2019, διορθώσεις και ελαφρύνσεις εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός

Παροχές από το 2019, διορθώσεις, ελαφρύνσεις αλλά και… «ανάσα» για τη νέα γενιά και την νεανική επιχειρηματικότητα εξήγγειλε κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου στη ΔΕΘ ο Αλέξης Τσίπρας.

Στη μαραθώνια διαδικασία, που διήρκησε πάνω από 2,5 ώρες, ο πρωθυπουργός απάντησε σε ερωτήματα δημοσιογράφων για τη φορολογία, τον ΕΝΦΙΑ, την ελληνική οικονομία και την τρίτη αξιολόγηση, τις επενδύσεις, την Παιδεία, τις τράπεζες, καθώς και τον ΕΝΦΙΑ.

Μίλησε δε, και για την προοπτική να ξεφύγει η χώρα από τη σκληρή επιτροπεία των μνημονίων, με αλλαγή μείγματος πολιτικής υπέρ των πιο αδύναμων. Ανέφερε επίσης ότι από το 2019, θα δοθεί η δυνατότητα για τις αναγκαίες διορθώσεις που θα ελαφρύνουν πρωτίστως όσους έχουν επιβαρυνθεί από την πρωτοφανή δημοσιονομική προσαρμογή.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε και στο σχέδιό του για την ελάφρυνση των φτωχότερων στρωμάτων, ισχυριζόμενος ότι μια από τις προτεραιότητες της κυβέρνησής του είναι η ανάδειξη της Ελλάδας της παραγωγής, της δημιουργίας και του μόχθου. Μίλησε δε, και για την προοπτική να ξεφύγει η χώρα από τη σκληρή επιτροπεία των μνημονίων, με αλλαγή μείγματος πολιτικής υπέρ των πιο αδύναμων. Ανέφερε επίσης ότι από το 2019, θα δοθεί η δυνατότητα για τις αναγκαίες διορθώσεις που θα ελαφρύνουν πρωτίστως όσους έχουν επιβαρυνθεί από την πρωτοφανή δημοσιονομική προσαρμογή.

Για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο πρωθυπουργός απέκλεισε για άλλη μια φορά το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών τονίζοντας ότι «δεν ήρθαμε εδώ για να αποδράσουμε» και επανέλαβε ότι οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν το φθινόπωρο του 2019.

«Εχουν γίνει αστοχίες»
Σε μια προσπάθεια να κάνει την αυτοκριτική του, ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν λειτουργεί υπό φυσιολογικές συνθήκες και ότι πολλές φορές είχε την εντύπωση ότι θα ολοκληρώσει γρήγορα τις διαπραγματεύσεις.

Πηγή: iefimerida.gr