Ψαρονέφρι με Σάλτσα Ροζέ Κρασιού

Αξιώτης Παράσχος
Πρόεδρος H.E.C.F.
Λέσχη Διευθυντών Αρχιμαγείρων Ελλάδος
http://www.executivechefsclub.gr/
E-mail: [email protected]
facebook.: ExecutiveChefsPlatinumClubOfGreece
tel: +30 27210 93844 mob: +30 6948046207

Υλικά
2 κομμάτια ψαρονέφρι, κομμένα στα 4
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
250 ml κόκκινο Ροζέ κρασί κατά προτίμηση Sun Rose
1 κουτ. σούπας μουστάρδα
1 κουτ. σούπας μέλι θυμαρίσιο
50 gr. ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι στην γεύση

Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά ρίχνουμε το λάδι και τα κομμάτια του κρέατος να σοτάριστούν και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν πάρα πολύ καλά. Τα βγάζουμε σε ένα πιάτο και ρίχνουμε στο τηγάνι το κρεμμύδι.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σοτάρουμε για 2 – 3 λεπτά, ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσει κάπως.
Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε 150 ml νερό, τη μουστάρδα, το αλατοπίπερο και ανακατεύουμε καλά. Μόλις το μείγμα πάρει βράση, επαναφέρουμε το κρέας στο τηγάνι και μαγειρεύουμε για 5΄ λεπτά ή μέχρι να γίνει και να σωθούν τα περισσότερα από τα υγρά. Ελέγχουμε στο εσωτερικό του να είναι ροζ. Τέλος ρίχνουμε το μέλι και δυναμώνουμε λίγο τη φωτιά έτσι ώστε να καραμελώσει το κρέας. Ελέγχουμε το αλατοπίπερο και σερβίρουμε αμέσως. Στο ποτήρι μας: Το συνοδεύουμε με ένα ροσε κρασι κατά προτίμηση Sun Rose Κτήμα Γράμψα.