ΓΙΟΡΤΗ ΚΡΑΣΙΟΥ ΣΤΟΝ ΑΓΑΛΑ | Κρητικοί και Ζακυνθινοί ανταμώθηκαν στα Πηγάδια του Ανδρωνιου

Εξαιρετική ήταν και φέτος η Γιορτή Κρασιού που διοργάνωσε προχθές το βράδυ ο Πολιτιστικός Σύλλογος του Αγαλά στα Ενετικά Πηγάδια του Ανδρωνιού.
Ο χορός, το τραγούδι και το καλό κρασί ήταν τα βασικά χαρακτηριστικά της εκδήλωσης που και φέτος είχε το ίδιο σημείο συνάντησης, μέσα στους καταπράσινους αμπελώνες. Εκεί αντάμωσαν κάτοικοι του χωριού, αλλά και πολλοί επισκέπτες που διασκέδασαν με την ψυχή τους μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, με τους κρητικούς χορούς από τον χορευτικό όμιλο Χανίων “Ο Ψηλορείτης”, τα μέλη του οποίου επισκέφθηκαν το νησί μας, για να συμμετάσχουν στην εκδήλωση μετά την επίσημη πρόσκληση που τους είχε απευθύνει ο πολιτιστικός σύλλογος του χωριού.
Όπως ήταν αναμενόμενο, το μουσικό πρόγραμμα στη συνέχεια περιελάμβανε και ζακυνθινούς χορούς από τα μέλη του πολιτιστικού συλλόγου του χωριού, αλλά και λαϊκά τραγούδια.

Ήταν ένα πραγματικό πολιτιστικό αντάμωμα και πάντρεμα της Ζακυνθινής και κρητικής μουσικής παράδοσης. Μάλιστα, με τις ιδιαίτερες, παραδοσιακές τους φορεσιές οι Κρητικοί έκλεψαν τις εντυπώσεις και συνεπήραν το κοινό στους δικούς ρυθμούς.
Ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας του Αγαλά, Γιάννης Κλάδης και ο περιφερειακός σύμβουλος Θοδωρής Καμπίτσης στις τοποθετήσεις τους στάθηκαν στη διοργάνωση και κυρίως αυτό το αντάμωμα, ενώ έδωσαν αναμνηστικά δώρα στα μέλη του χορευτικού συλλόγου από την Κρήτη και ως ανταπόδοση έλαβαν από αυτούς ένα κρητικό μαχαίρι.
Μάλιστα, μετά την ανταλλαγή των δώρων ο πρώτος του χορού αφιέρωσε μια μαντινάδα σε όσους παρευρέθηκαν στην εκδήλωση. Ο κ. Κλάδης, από την πλευρά του, ευχαρίστησε όλους όσοι συμμετείχαν και στήριξαν με τον οποιοδήποτε τρόπο τη μεγάλη γιορτή του χωριού.
Η ζεστή φιλοξενία που έδειξαν τα μέλη του πολιτιστικού συλλόγου του Αγαλά, αλλά και ο πρόεδρος του χωριού, στους Κρητικούς ήταν συγκινητική, αφού δεν σταμάτησαν να χειροκροτούν όταν αυτοί χόρευαν υπό τους ήχους της λίρας και του λαούτου. Η εκδήλωση και φέτος απέσπασε πολύ θετικά σχόλια, ικανοποιώντας τους διοργανωτές, οι οποίοι ανανέωσαν το ραντεβού τους και για την επόμενη χρονιά!

Γ.Κ.