ΑΠΟ ΜΠΑΡΙ ΚΑΙ ΜΠΡΙΝΤΙΖΙ | Ολοκληρώθηκαν για φέτος τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια

Κάθε προσδοκία ξεπέρασε τη φετινή σεζόν, η επισκεψιμότητα του νησιού από την Ιταλική τουριστική αγορά με τους ειδικούς να κάνουν λόγο για πραγματική επιδρομή και από θαλάσσης. Τα μηνύματα για τα Επτάνησα και ιδίως εκείνα του νοτίου Ιονίου και στον τομέα της ακτοπλοΐας ήταν παραπάνω από αισιόδοξα. Αυτό είχε φανεί και από τις προκρατήσεις εισιτηρίων στα πλοία που θα εκτελούσαν τα δρομολόγια από το Μπάρι και το Μπρίντιζι προς τη Ζάκυνθο και την Κεφαλονιά.
Το φετινό καλοκαίρι η γραμμή εξυπηρετήθηκε εκ νέου από την Ventouris Lines, η οποία πραγματοποιούσε το πρόγραμμα των δρομολογίων από το Μπάρι και από την Red Star Ferries από το Μπρίντιζι συμβάλλοντας στην αύξηση των Ιταλών τουριστών προς το νησί μας.
Τα δρομολόγια ξεκίνησαν στα μέσα του Ιούλη και ολοκληρώθηκαν χτες, την περίοδο δηλαδή που επιλέγουν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές οι Ιταλοί τουρίστες.
Από το 2007, κάθε Ιούλιο καταφθάνουν στη Ζάκυνθο περισσότεροι από 1.000 επισκέπτες από τη γείτονα χώρα μέσω των απευθείας δρομολογίων, συμπληρώνοντας βέβαια τον αριθμό Ιταλών επισκεπτών που έρχονται από την Κυλλήνη, με τα πλοία της γραμμής. Κατά κανόνα επιλέγουν αυτό το μέσο μεταφοράς νεαροί ιταλοί που περνούν τις διακοπές τους στο Λαγανά και άλλες περιοχές.
Να σημειωθεί πάντως, πως το μεγαλύτερο κύμα ταξιδιωτών από την Ιταλία προς το νησί μας με το ακτοπλοϊκό δρομολόγιο είχε καταγραφεί το 2011, οπότε και έφτασαν πάνω από 6.000 επιβάτες.
Οι ίδιοι βαθμολόγησαν με “Άριστα” το νησί μας από την έναρξη της τουριστικής περιόδου, αφού πέρασαν υπέροχα και έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι με την επιλογή τους να έρθουν στο “Φιόρο του Λεβάντε”. Το καλό φαγητό, οι όμορφες παραλίες αλλά και οι φθηνές τιμές στις τουριστικές περιοχές ήταν αυτά που ξεχώρισαν για τους Ιταλούς τουρίστες, οι οποίοι θέλουν να ξανάρθουν και τα επόμενα χρόνια και να περάσουν ένα όμορφο καλοκαίρι.
Μάλιστα αρκετοί ήταν εκείνοι που σημειώνουν ότι η συμπεριφορά των ντόπιων προς τους ξένους επισκέπτες έχει βελτιωθεί εντυπωσιακά τα τελευταία χρόνια.
Φυσικά το θέμα της φιλοξενίας τονίστηκε από όλους τους τουρίστες, οι οποίοι είχαν μόνο θετικά σχόλια να κάνουν για το πως τους συμπεριφέρονται οι ντόπιοι, αφού όπως λένε είναι ιδιαίτερα φιλικοί και χαμογελαστοί.
Η αδιαμφισβήτητα θετική εικόνα της τουριστικής κίνησης στο νησί μας έχει πολλά αποτελέσματα τα οποία θα διαπιστώσουμε την επόμενη σεζόν. Μία από τις πιο θετικές συνέπειες της άνθηση των νέων αγορών.
Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι στη δύσκολη οικονομική περίοδο που διανύουμε η οποιαδήποτε πρωτοβουλία είναι πολύ σημαντική για την τοπική οικονομία. Οι νέες αγορές φέρνουν στο νησί μας τουρισμό και η ανοδική τους πορεία μόνο ως θετική εξέλιξη μπορεί να καταγραφεί.