Κοτόπουλο με πιπεριές και μανιτάρια

Αξιώτης Παράσχος
Πρόεδρος H.E.C.F.
Λέσχη Διευθυντών Αρχιμαγείρων Ελλάδος
http://www.executivechefsclub.gr/
E-mail: [email protected]
facebook.: ExecutiveChefsPlatinumClubOfGreece
tel: +30 27210 93844 mob: +30 6948046207

Υλικά
1 κοτόπουλο σε μερίδες χωρίς την πέτσα του
2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε μέτρια κομμάτια
2 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε χοντρά κομμάτια
2 πράσινες πιπεριές κομμένες σε ροδέλες
500 gr. τεμαχισμένα μανιτάρια
10 ντομάτες φρέσκες κόκκινες
1 κρασοπότηρο ελαιόλαδο
λίγο κρασί για το σβήσιμο
10 ελιές
1 κουταλάκι του γλυκού γλυκιά πάπρικα
Μαϊντανό προαιρετικά
Αλάτι & πιπέρι στην γεύση

Εκτέλεση
Πλένουμε το κοτόπουλο και το βάζουμε να πάρει μια βράση και πετάμε το νερό.
Πλένουμε ξανά το κοτόπουλο και το αφήνουμε να στραγγίξει λίγο.
Βάζουμε το λάδι στην χύτρα και σοτάρουμε για λίγο το κρεμμύδι με τις πιπεριές και τα μανιτάρια.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου και ανακατεύουμε, ώστε να πάει το λάδι παντού.
Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, τις ελιές και την πάπρικα και ξανά ανακατεύουμε και σβήνουμε με λίγο κρασί.
Προσθέτουμε την ντομάτα και αφήνουμε ελαφρώς να μελώσει το ζουμί.
Προσθέτουμε νερό ώστε να σκεπαστούν σχεδόν τα κομμάτια κοτόπουλου.
Αφήνουμε το φαγητό μας να βράσει για 30΄ περίπου.
Το γυρίζουμε σε ταψί και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο για άλλα 15΄.
Μπορούμε να το συνοδεύσουμε με ρυζι.