Kολοκυθοκεφτέδες

Αξιώτης Παράσχος
Πρόεδρος H.E.C.F.
Λέσχη Διευθυντών Αρχιμαγείρων Ελλάδος
http://www.executivechefsclub.gr/
E-mail: [email protected]
facebook.: ExecutiveChefsPlatinumClubOfGreece
tel: +30 27210 93844 mob: +30 6948046207

Υλικά
30 κολοκυθοανθοί καθαροί, ψιλοκομμένοι
1 κολοκυθάκι κομμένο σε πολύ μικρά κυβάκια
1 κρεμμυδάκι φρέσκο σε λεπτές ροδέλες
1 αβγό ελαφρά χτυπημένο
2-3 κ.σ. γεμάτες, αλεύρι
1 ματσάκι άνηθο
1/2 ματσάκι μαϊντανό 6 φυλλαράκια δυόσμο ψιλοκομμένα
λαδογραβιέρα τριμμένη
ελαιόλαδο για τηγάνισμα
Αλάτι & πιπέρι στην γεύση

Εκτέλεση
Πλένουμε τους ανθούς των κολοκυθιών και τους αφήνουμε να στραγγίξουν καλά και να στεγνώσουν.
Σε μπολ βάζουμε όλα τα λαχανικά, το αβγό και το αλεύρι και αναμιγνύουμε όλα τα υλικά καλά.
Σε τηγάνι και μέτρια προς δυνατή φωτιά ζεσταίνουμε καλά το ελαιόλαδο. Χρησιμοποιώντας 2 κουτάλια, παίρνουμε 1 κ.σ. από το μείγμα με το ένα και την μορφοποιούμε μεταφέροντάς την στο άλλο ώστε να έχει ένα κάπως οβάλ σχήμα. Αδειάζουμε με προσοχή στο καυτό λάδι τις γεμάτες κουταλιές, 8 τη φορά, ώστε η θερμοκρασία του λαδιού να μην πέφτει ξαφνικά πολύ. Τηγανίζουμε για 2΄ περίπου κάθε πλευρά, γυρίζοντας τους κολοκυθοκεφτέδες 1 ή 2 φορές, μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσοκαφετί χρώμα και να είναι τραγανοί. Τους βγάζουμε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν και συνεχίζουμε το τηγάνισμα με το υπόλοιπο μείγμα, με τον ίδιο τρόπο.