ΣΤΙΓΜέΣ… στην εκπαίδευση | Ήρθε η σειρά σου να πετύχεις | Κυκλοφορούν 01/09 με την «ΗΜΕΡΑ»

Καλωσορίζουμε το Σεπτέμβρη και αφήνουμε πίσω μας, ένα Αύγουστο που θα τον θυμόμαστε για πολλά χρόνια. Έναν Αύγουστο που έχει αφήσει σημάδια ανεξίτηλα στις μνήμες μας αλλά κυρίως στο περιβάλλον μας. Οι φωτιές που κατάκαψαν ανελέητα το νησί, ήταν οι πρωταγωνιστές αυτής της παράλογης και παράφρονης κατάστασης. Πόσο πια θα τιμωρούμε αυτό το νησί. Αυτό το νησί που τόσα μας δίνει και εμείς το «βιάζουμε?». Αυτό το νησί που χωρίς να το βοηθάμε, μας βοηθάει όλους ανεξαιρέτως.

Πότε επιτέλους θα σκεφτούμε σοβαρά το μέλλον μας και μάλιστα το άμεσο, γιατί ουσιαστικά αυτό είναι που διακυβεύεται; Ποιος σκέφτηκε σοβαρά τις επιπτώσεις όλων αυτών των καταστροφών; Ο τόπος μας έχει πληγωθεί. Και εμείς έχουμε ιερό χρέος στο εξής να τον προστατεύσουμε. Όπως θα προστατεύαμε και θα φροντίζαμε κάθε πληγωμένη ύπαρξη σε αυτόν τον κόσμο.

Ας ευχηθούμε αυτός να είναι ο μήνας που θα μείνει στην ιστορία ως ο πιο καταστροφικός και ας βάλουμε πλώρη για το νέο που ξεκίνησε σήμερα, ας ανασυγκροτηθούμε γιατί χρειαζόμαστε δύναμη για ό,τι από εδώ και εμπρός μας επιφυλάσσει η ζωή, που είναι τόσο ανατρεπτική, και απρόβλεπτη.

Στο τεύχος μας σήμερα όπως και στο επόμενο κάνουμε ένα μικρό αφιέρωμα στην εκπαίδευση γιατί ο Σεπτέμβριος είναι και μήνας που τα σχολεία ανοίγουν ξανά και τα παιδιά οδηγούνται ξανά πίσω στα θρανία.

Ευχόμαστε σε όλους καλή σχολική χρονιά!