ΖΑΚΥΝΘΟΣ -ΤΩΡΑ -ΝΥΧΤΑ ΚΟΛΑΣΗΣ ΣΤΙΣ ΜΑΡΙΕΣ | Ισχυρές δυνάμεις επιχειρούν μέσα στον οικισμό (φώτο)

Εφιαλτική είναι η νύχτα που περνούν απόψε οι Μαριές αφού η φωτιά μπήκε κυριολεκτικά μέσα στο χωριό. Μέχρι αυτή την ώρα (04:00 π.μ.) το μέτωπο βρίσκεται περιμετρικά του χωριού και συνεχίζει να το απειλεί, ενώ πιο μακριά συνεχίζουν να καίγονται δασικές και θαμνώδεις εκτάσεις. Γύρω στις 11:30 το βράδυ οι φλόγες περικύκλωσαν σπίτια, αποθήκες και αγροικίες, ευτυχώς όμως χωρίς σοβαρές απώλειες, αφού καταστράφηκαν μόνο μη κατοικίσιμα κτίσματα και παλιές αποθήκες και αγροικίες. Δεκάδες πυροσβεστικά οχήματα και υδροφόρες βρίσκονται ακόμη στους δρόμους του χωριού και περιμετρικά του οικισμού, με τους πυροσβέστες να επιχειρούν όλη τη νύχτα, προστατεύοντας σπίτια και ανθρώπινες ζωές. Μαζί με πυροσβέστες από όλη την Ελλάδα βρίσκεται στο χωριό και κλιμάκιο του Τομέα Σαμαρειτών και Διασωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Τουλάχιστον 20 άτομα, κυρίως ηλικιωμένοι και άτομα με αναπνευστικά προβλήματα, απομακρύνθηκαν από το χωριό με μικρά λεωφορεία του Δήμου, οι υπόλοιποι κάτοικοι όμως έμειναν στις θέσεις τους έτοιμοι να αντιμετωπίσουν κάθε πιθανή απειλή, παρά την εφιαλτικά αποπνικτική ατμόσφαιρα.
Στο σημείο βρίσκεται ο Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικής Ιονίων Νήσων, Ευθύμιος Γεωργακόπουλος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Τριαντάφυλλος Πανώριος και πολλοί αξιωματικοί της αστυνομίας και της πυροσβεστικής, ο Αντιπεριφερειάρχης, ο Δήμαρχος και Αντιδήμαρχοι.
Μόνο μετά τις 02:00 οι φλόγες επιτέλους “έπεσαν”, και οι συνεχείς αναζωπυρώσεις, συχνά επικίνδυνες, αντιμετωπίστηκαν άμεσα από τους πυροσβέστες.
Νωρίς το πρωί θα ξεκινήσουν τις επιχειρήσεις τα εναέρια μέσα ενώ, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες από το Αρχηγείο της Πυροσβεστικής, ισχυρές ενισχύσεις με οχήματα και άνδρες καταφθάνουν σήμερα Δευτέρα στο νησί για να συνδράμουν τους συναδέλφους τους.