“ΥΑΚΙΝΘΙΑ 2017” ΣΤΟΝ ΑΓΑΛΑ | Μια βραδιά αφιερωμένη στις Χαμένες Πατρίδες

Μια βραδιά παραδοσιακού χορού, με τίτλο “ΥΑΚΙΝΘΙΑ 2017”, που φέτος είναι αφιερωμένη στις λεγόμενες Χαμένες Πατρίδες διοργανώνει το Πολιτιστικό Σωματείο “ΥΑΚΙΝΘΗ”.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 28 Αυγούστου 2017 και ώρα 20.30, στο πλάτωμα της εκκλησίας Κυρίας των Αγγέλων του Αγαλά, σε ένα πανέμορφο χώρο, που μπορεί κανείς να θαυμάσει δείγματα της λαϊκής αρχιτεκτονικής της ζακυνθινής υπαίθρου, όπως είναι η εκκλησία, το παλιό καμπαναρίο και το παλιό σχολείο.
Η εκδήλωση αυτή περιλαμβάνει:
1. Καλωσόρισμα με ζακυνθινούς λαϊκούς χορούς από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγαλά.
2. Χορούς και Τραγούδια της Ανατολικής Ρωμυλίας από το Χορευτικό Συγκρότημα «ΥΑΚΙΝΘΗ» Ζακύνθου (Υπεύθυνος χορευτικού ο Νίκος Αρβανιτάκης)
3. Χορούς και Τραγούδια της Μικράς Ασίας από τον Εκπολιτιστικό Επιμορφωτικό Σύλλογο Κάτω Παναγιάς Κυλλήνης (Υπεύθυνη χορευτικού η Δώρα Σταθακοπούλου)
4. Χορούς και Τραγούδια του Πόντου από τον Πολιτιστικό Αθλητικό Σύλλογο «Η Καλλιθέα» Βέροιας (Υπεύθυνοι χορευτικού ο Κώστας Τοπαλίδης και η Ράνια Τοπαλίδου)
Θα ακολουθήσει παραδοσιακό γλέντι με χορούς από τα προαναφερόμενα μέρη. Έτσι θα συναντηθεί επί σκηνής η κουλτούρα των περιοχών αυτών με αυτήν της Ζακύνθου.
Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη και σε όλους τους ανθρώπους εκείνους που αναγκάστηκαν κάποτε να φύγουν, χωρίς να το θέλουν, από τις όμορφες πατρίδες τους, να έρθουν και στη Ζάκυνθο, να ενσωματωθούν με το ντόπιο στοιχείο και σήμερα να είναι απόγονοι 2ης και 3ης γενιάς και να μας το θυμίζουν τα πολλά επώνυμά τους που υπάρχουν στο νησί.
Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Σωματείου “ΥΑΚΙΝΘΗ” προσκαλεί κάθε ενδιαφερόμενο ντόπιο και ξένο επισκέπτη στο νησί να επισκεφτεί το όμορφο ορεινό χωριό, τον Αγαλά, και να διασκεδάσει