ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΝΕΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ | 200 άτομα επί σκηνής | Μικρά παιδιά χτίζουν μεγάλα όνειρα (φωτο)

Ήταν ομολογουμένως μία από τις ομορφότερες συναυλίες του καλοκαιριού. Γεμάτη παλιές και νέες μελωδίες και δυο από τις πιο αγαπημένες φωνές του ελληνικού τραγουδιού. Διακόσια μικρά παιδιά έκαναν μεγάλα όνειρα επί σκηνής και αποφάσισαν πως ήρθε η ώρα να προσθέσουν το δικό τους λιθαράκι στην πολιτιστική ιστορία του τόπου.
Τα συστατικά της ανεπανάληπτης μουσικής εκδήλωσης ήταν οι 92 μουσικοί με τους δασκάλους τους, Κώστα Μεϊντάνη και Θανάση Καραμπιμπέρη, τα 70 παιδιά της χορωδίας του Σπύρου Λάμπρου και τα άλλα 25 της νεοσύστατης παιδικής χορωδίας της Ορχήστρας Νέων Ζακύνθου, με αρωγούς συμπαραστάτες και εμψυχωτές το Γιάννη Ζουγανέλη και το Λαυρέντη Μαχαιρίτσα.
Εγκαρδιωμένοι από την αγάπη που τους δείχνει η τοπική κοινωνία παρουσίασαν κάτι το οποίο δεν έχει παρόμοιό του στη σύγχρονη μουσική ιστορία του νησιού. Ένα τρίωρο πρόγραμμα που ενθουσίασε όσους βρέθηκαν στο Δημοτικό Θέατρο. Και για όσους δεν ήταν εκεί σας μεταφέρουμε νοητά στη συναυλία με την πένα των συντακτών μας…

Τα παιδιά χτίζουν τα όνειρά τους
“Μικρά Παιδία – Μεγάλα Όνειρα”, ο τίτλος της συναυλίας της Ορχήστρας Νέων Ζακύνθου, όπου διακόσια και πλέον άτομα επι σκηνής, ο καθένας με την δική του ξεχωριστή πινελιά μας χάρισαν τρεις απολαυστικές ώρες, πλούσιες σε αλλοτινές αναπολήσεις, παιχνιδίσματα του μυαλού και αναμνήσεις παιδικών χρόνων.
Ο Λαυρέντης Μαχαιριτσας, βαθειά συναισθηματικός με τραγούδια βγαλμένα από τα μέρη της καρδιάς που μόνο αλήθειες ξέρουν να λένε μας ταξίδεψε φευγαλέα για να μας υπενθυμίσει ότι οι στιγμές υπάρχουν εκεί που η πραγματικότητα υποχωρεί να να δώσει τη θέση της στην ανάλαφρη και αθώα ματιά της γενιάς που βρίσκεται ήδη καθ΄οδόν.
Σπουδαία μουσικοερμηνευτική δεινότητα της Χορωδίας Νέων Ζακύνθου και ένδειξη απαράμιλλου ήθους καθ όλη τη διάρκεια της συναυλίας, κάνοντας τον τόπο μας ιδιαίτερα περήφανο με ελπιδοφόρες προοπτικές. Σαφώς, το ίδιο εντυπωσιακή ήταν και η Παιδική Ορχήστρα του Σπύρου Λάμπρου, επισφραγίζοντας την μακρόχρονη πορεία της και τα αντίστοιχα εύσημα στον γνωστό μαέστρο.
Τέλος, ο σπεσιαλίστας στην σάτιρα μετά μουσικής Γιάννης Ζουγανέλης μας διασκέδασε περιπαιχτικά, προκαλώντας αναπάντεχα γέλια αλλά και ευχάριστες εκπλήξεις ερμηνεύοντας αγαπημένα τραγούδια φίλων του.
Δεν θα παραλείψω να επισημάνω ότι κόντρα σε αυτήν την όμορφη βραδιά, αποτελούσε η θέα της φωτιάς στην απέναντι πλευρά της πόλης, συμβάν θλιβερό και συνάμα φαινόμενο μάστιγα του νησιού μας το φετινό καλοκαίρι. Ας στηριχτεί, λοιπόν, ετούτος ο τόπος στις δυνάμεις του και τα παιδιά που ξεκινούν τώρα να χτίσουν τα όνειρα τους, διαγράφοντας τα κακώς κείμενα αυτών που κάπου λάθεψαν…
Στέφη Κωστή

Ανεπανάληπτη βραδιά πολιτισμού
Μέχρι και το τελευταίο τραγούδι όλοι ήταν εκεί… χόρευαν, τραγουδούσαν και διασκέδαζαν. Ήταν όντως μια μαγική συναυλία που διοργάνωσε η “Ορχήστρα Νέων Ζακύνθου” με την συμμετοχή εκατοντάδων μελών της που γέμισαν την σκηνή με μουσική και τραγούδι. Παιδιών που έχοντας πλάι τους καταξιωμένα ονόματα στο χώρο όπως οι Γ. Ζουγανέλης, Λ. Μαχαιρίτσας και Σπ. Λάμπρου διασκέδασαν καθένα με την μουσική αλλά και το ιδιαίτερο χιούμορ τους, στέλνοντας παράλληλα πολλά μηνύματα.
Η παρουσία του κόσμου ήταν συγκινητική, αφού γέμισε τις κερκίδες του Θεάτρου και χειροκρότησε θερμά μικρούς και μεγάλους πρωταγωνιστές. Στη συνέχεια την σκυτάλη πήραν ο Γ. Ζουγανέλης και ο Λ. Μαχαιρίτσας, οι οποίοι αφού εκθείασαν την παρουσία της Ορχήστρας Νέων Ζακύνθου, τον Κ. Μεϊντάνη, τον Θ. Καραμπιμπέρη, τον Σπ. Λάμπρου και τους υπόλοιπους συντελεστές, ταξίδεψαν το κοινό με τα τραγούδια τους. Μια συναυλία που όλοι έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις, με το χαμόγελο στα χείλη, έχοντας περάσει μια ανεπανάληπτη για τα δεδομένα του νησιού πολιτιστική βραδιά.
Δ. Μπινιώρης