ΓΙΑ ΝΤΟΠΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ | Λατρεμένες και ανάρπαστες οι παραλίες του νησιού

Όταν είσαι μόνιμος κάτοικος ή επισκέπτης ενός τουριστικού προορισμού όπως η Ζάκυνθος σίγουρα μπελάς αποτελεί η επιλογή παραλίας για να απολαυσεις τα νερά του Ιονίου και μια σειρά από καλοκαιρινές δραστηριότητες.
Οποιαδήποτε και να επιλέξεις, είτε στα βόρεια, είτε στα νότια του νησιού σίγουρα θα έχει να σου προσφέρει κάτι το διαφορετικό. Άλλοι θα πουν το φημισμένο Ναυάγιο, ωστόσο αρκετοί είναι εκείνοι που θα δώσουν πολλές ψήφους και στο Βασιλικό, στις Αλυκές, το Τσιλιβή, ή σε πιο μακρινά σημεία όπως ο Λημνιώνας, το Κερί, το Πόρτο Βρώμη κ.α.
Ο κάθε ένας ξεχωριστά διαλέγει διαφορετικά, αφού άλλοι ξεχωρίζουν τις κοσμπολίτικες παραλίες, ενώ είναι και αυτοί που επιλέγουν μια γραφική τοποθεσία που είναι πιο απομονωμένη και πιο ρομαντική για όσους το θελήσουν. Όλοι πάντως είχαν να πουν τα καλύτερα για τις παραλίες μας. Η ασύγκριτη ομορφιά τους αλλά και το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας που απλώνεται στο νησί, μαγεύει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς.

Για κάθε γούστο…
Οι επιλογές είναι αμέτρητες για όσους θέλουν να επισκεφτούν τις παραλίες μας, αφού μπορούν να επιλέξουν μια κοντινή τοποθεσία σε σχέση με το λιμάνι της πόλης, ή μπορούν να πάνε πιο μακριά και να κάνουν κάποιο ταξίδι σε αρκετά μαγευτικά μέρη. Βέβαια για να πάει κάποιος να θαυμάσει τις πιο όμορφες παραλίες μας θα πρέπει να πάει λίγο πιο μακριά, αφού βρίσκονται σε πιο απομακρυσμένα σημεία του νησιού.
Πάντως για όσους δεν θέλουν παραλία και έχουν ανάγκη απλά να βουτήξουν στα καταγάλανα νερά μας, μπορούν να πάνε σε μέρη όπως το Πόρτο Ρόξα και ο Λημνιώνας που βρίσκονται γύρω από βράχια και έχουν τα πιο καθαρά και δροσερά νερά της Ζακύνθου.

ΑΠΟΨΕΙΣ…
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΒΙΛΙΑΡΔΟΣ

“Ο Λαγανάς ήταν παλιά η καλύτερη παραλία. Τώρα είναι το Τσιλιβή που έχει ήσυχους άνθρωπους και διασκεδαστικούς. Από πιο μακρινές παραλίες μου αρέσει το Πόρτο Ρόμα αλλά και το Κερί που είνα πολύ όμορφα. Στο Τσιλιβή είναι το καλύτερο να πας για ένα μπάνιο, που έχει καθαρές παραλίες και είναι ήρεμος ο κόσμος. Το Ναυάγιο είναι πάντα ένα μέρος που πρέπει να επισκεφθεί ο κόσμος”

ΝΙΚΗ ΝΕΣΤΩ
“Είναι δύσκολο να διαλέξεις παραλία. Δεν έχω κάποιες ιδιαίτερες προτιμήσεις. Μου αρέσουν οι παραλίες στις Αλυκές, αλλά και προς Τσιλιβή ή στην περιοχή Άμπουλα. Ψάχνω παραλίες που να μην είναι πολύ τουριστικές γιατί δεν μου αρέσει να έχει πολύ κόσμο. Η Ζάκυνθος νομίζω έχει τις καλύτερες παραλίες σε όλη την Ελλάδα κατά τη γνώμη μου”

ΤΑΚΗΣ ΠΡΟΒΑΤΙΔΗΣ
“Πάντα ξεχώριζα δυο παραλίες. Τον Μακρύ Γιαλό και την παραλία της Δάφνης που είναι εξωτικές τοποθεσίες. Τώρα τον Αύγουστο από την μια είναι καλό που είναι γεμάτες λόγω αυξημένου τουρισμού αλλά από την άλλη για μας τους ντόπιους είναι δύσκολο να πηγαίνουμε με τόσο κόσμο. Έχουμε πολύ όμορφες παραλίες αλλά εμείς οι ίδιοι πρέπει να τις διατηρήσουμε έτσι. Είναι μια κληρονομιά για μας”.