ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΝΤΑΔΑ | Ένα μουσικό ταξίδι που ξύπνησε “Ζακυνθινές Μουσικές Μνήμες”

Ένα μοναδικό και ανεπανάληπτο ταξίδι που ξύπνησε ζακυνθινές μουσικές μνήμες πρόσφερε σε ντόπιους και ξένους επισκέπτες του νησιού η μουσικοθεατρική παραγωγή που πραγματοποιήθηκε από τον Σύλλογο Νέων Καλλιτεχνών και το Ωδείο “Δημήτρης Μητρόπουλος”.
Αυτή η αξέχαστη και ποιοτική μουσική βραδιά περιελάμβανε μουσική, τραγούδι και χορό με άρωμα Ζακύνθου. Η μια έκπληξη διαδεχόταν την άλλη από την έναρξη της εκδήλωσης με το αναγεννησιακό χορευτικό της Σόνιας Μηχανού από το δρώμενο “Βενετσιάνικος Γάμος”. Οι πρωταγωνιστές της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Μαριάννα Μάνσολα (Σοπράνο), Νίκος Στεφάνου (Τενόρος), Δημήτρης Σιγαλος (Τενόρος), Χριστός Αμβραζής (Μπάσος), Παύλος Μαρόπουλος (Μπάσος-ηθοποιός) και οι Ντένια Λεβέντη (Σοπράνο), Ανδριάνα Λυκούρεση (Σοπράνο), Παναγιώτης Τρούσσας (Βαρύτονος) και Ελένη Τρούσσα συνεπήρε το κοινό που τραγουδούσε και χειροκροτούσε με τη συνοδεία του πιάνου από το Φρίξο Μόρτζο και τον κιθαρίστα Πέτρο Λιάρο. Ο συνθέτης και τραγουδιστής Γιάννη Παντάκη ερμήνευσε νέες Ζακυνθινές μελωδίες από κοινού με τον Βασίλη Χριστοδουλόπουλο και Ανδριάνα Λυκούρεση. Στην μουσικοθεατρική παραγωγή συμμετείχε η Χορωδία Γυναικών “Ροδάμπελος” υπό την διεύθυνση και διδασκαλία της Ανδριάνας Λυκούρεση, συνοδεία ορχήστρας εγχόρδων.

Έκπληξη της βραδιάς ο γνωστός τραγουδιστής Γιάννης Πετρόπουλος, ενώ δεν έλειψε με την κιθάρα του και ο Παύλος Λινάρδος.
“Η εκδήλωση έχει ιστορικό χαρακτήρα” δήλωσε στην εφημερίδα μας η καλλιτεχνική διευθύντρια του Ωδείου “Δημήτρης Μητρόπουλος” Ελένη Τρούσσα προσθέτοντας πως “ξεκινήσαμε από το μπαλέτο του Βενετσιάνικου Γάμου και συνεχίσαμε με όπερα και καντάδες. Ένα ποικίλο πρόγραμμα που είναι αν μη τι άλλο και επτανησιακό”.
Αλλά και ο Σκηνοθέτης της εκδήλωσης Παναγιώτης Τρούσσας σχολίασε πως “προσπαθούμε να προσφέρουμε ένα ενδιαφέρον πρόγραμμα και έχει και παραδοσιακή υφή, κάτι που είναι σημαντικό για τη Ζάκυνθο. Προσπαθούμε να δώσουμε μια διάσταση που να ικανοποιεί όλα τα γούστα και την Ζακυνθινή κουλτούρα”.
“Για μένα είναι η υπερπαραγωγή του καλοκαιριού. Ένα τεράστιο καστ με αξιόλογους καλλιτέχνες αλλά και διαφορετικά σχήματα που θεωρώ ότι περιλαμβάνουν τον πολιτισμό της Ζακύνθου”, σχολίασε και η Ανδριάνα Λυκούρεση θεωρώντας για την ίδια τιμητικό να συμμετέχει δίπλα στους δασκάλους της σε μια τόσο μεγάλη παραγωγή.