Ζάκυνθος Αγαλάς φωτιά | Σε κλοιό από την πυρκαγιά το χωριό – Ο Υπουργός δικαιοσύνης στο σημείο

Πυροσβεστικά ελικόπτερα, προσπαθούν με στοχευμένες και συνεχείς ρίψεις νερού να κατασβέσουν το πύρινο μέτωπο στον Αγαλά Ζακύνθου που και κατακαίει την περιοχή για δεύτερη μέρα.

Στο έδαφος, δεκάδες πυροσβέστες, δίνουν μάχη με τις φλόγες, για να περιορίσουν όσο είναι δυνατόν τις φλόγες. Μεγάλος αντίπαλος τους και σύμμαχος της φωτιάς είναι οι ισχυροί άνεμοι, εντάσεως 6 μποφόρ που πνέουν στο νησί.

Τους άνδρες της πυροσβεστικής συνδράμουν, από την πρώτη στιγμή οι κάτοικοι του Αγαλά και των γύρω χωριών, με υδροφόρες, τρακτέρ, γεωργικά μηχανήματα, ακόμα και με τα χέρια.
Το βράδυ του Σαββάτου η φωτιά έφτασε τόσο κοντά στον Αγαλά που απείλησε σπίτια και εξοχικές κατοικίες. Ήταν τέτοιος ο κίνδυνος που οι αρχές ειδοποίησαν τους κατοίκους να είναι έτοιμοι ακόμα και να εκκενώσουν το χωριό.

Στο σημείο έφτασε το πρωί και ο υπουργός Δικαιοσύνης και τοπικός βουλευτής Σταύρος Κοντονής, συνοδευόμενος από τον αντιπεριφερειάρχη Ζακύνθου, για να ενημερωθεί για την κατάσταση.
Και ο κ. Κοντονής εξέφρασε την βεβαιότητα ότι πρόκειται για σχέδιο εμπρησμού της Ζακύνθου.

Ο Αντιπερειφερειάρχης Ζακύνθου που είναι από την πρώτη στιγμή στα μέτωπα των πυρκαγιών, ζητά να κηρυχθεί η Ζάκυνθος σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Μόνο τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, εκδηλώθηκαν πέντε πυρκαγιές στην περιοχή των Βολιμών, με μικρή διαφορά η μία απο την άλλη.

Στην ίδια περιοχή εκδηλώθηκαν άλλες δύο πυρκαγιές η μία στις 08.00 και άλλη την 08.30, ενώ λίγο αργότερα εκδηλώθηκε και η πυρκαγιά στο Βασιλικό.