ΖΑΚΥΝΘΟΣ | Πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Παναγίας Κεριώτισσας

Πολλά τα ονόματα που η πλούσια θρησκευτική μας παράδοση έχει προσδώσει στις Παναγίες της. Και κάθε χρόνο, η μέρα που είναι αφιερωμένη στην Κοίμηση της Θεοτόκου “δεν είναι μέρα πένθους για μια αγαπημένη γυναίκα που “έφυγε” αλλά γιορτή χαράς και αγαλλίασης για την ξαναγκάλιασμα της μητέρας με τον αγαπημένο της γιο, την άνθηση της φύσης, την πλημμύρα των συναισθημάτων, το πανηγύρι της ανθρώπινης επαφής στην επιστροφή των ανθρώπων της πόλης στη γενέθλια γη”, όπως χαρακτηριστικά διαπιστώνουμε απο τα κηρύγματα και τους ύμνους της ημέρας. Δεν υπάρχει περίπτωση, όπου κι αν μας έβγαζε ο δρόμος στο νησί μας, να μην βρούμε μια εκκλησιά που να γιορτάζει την Παναγιά της, μια αφορμή για θρησκευτική κατάνυξη αλλά και για γνήσιο ζακυνθινό γλέντι, με χορούς, τραγούδια, εκλεκτούς μεζέδες και μπόλικο κρασί.

Την ερχόμενη Τρίτη, 15 Αυγούστου 2017, εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Παναγίας Κεριώτισσας, κατά το ακόλουθο πρόγραμμα:

Δευτέρα 14 Αυγούστου 2017, 8 το απόγευμα ο Πανηγυρικός Εσπερινός

Τρίτη 15 Αυγούστου 2017, 8 το πρωί ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Στις 7.30 το απόγευμα της ίδιας ημέρας, θα τελεσθεί Ιερά Παράκληση στο τέλος της οποίας θα γίνει η Λιτάνευση του Επιταφίου της Παναγίας στο χωριό. Μετά το τέλος της Λιτανείας, θα ακολουθήσει παραδοσιακό πανηγύρι.