ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ | 3.300.000.€ για την αναβάθμιση σχολικού εξοπλισμού

Απόφαση για αναβάθμιση του εργαστηριακού εξοπλισμού σε 294 μονάδες προσχολικής, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στα Ιόνια Νησιά με το ποσό των 3.300.000€ υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Θεόδωρος Γαλιατσάτος.
Σκοπός της Πράξης είναι η ενίσχυση της χρήσης ψηφιακής τεχνολογίας κατά τη διδακτική πράξη στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση καθώς και η ενίσχυση των εργαστηριακών υποδομών στην Επαγγελματική Εκπαίδευση.
Επιπλέον, επιδιώκεται η δημιουργία θετικών συνθηκών και η διασφάλιση ίσων ευκαιριών πρόσβασης στην αξιοποίηση των σύγχρονων τεχνολογιών από όλους όσοι μετέχουν στο εκπαιδευτικό σύστημα. Στο πλαίσιο αυτό αντικείμενο της πράξης αποτελεί να αποκτηθεί ο κατάλληλος εξοπλισμός σύμφωνα με τη χαρτογράφηση αναγκών που έγινε από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.
Πιο συγκεκριμένα θα γίνει προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού ΤΠΕ στην Εκπαίδευση (υπολογιστές, εκτυπωτές, βιντεοπροβολείς, κάμερες κ.λ.π) καθώς και προμήθεια και εγκατάσταση Εργαστηριακού εξοπλισμού στην επαγγελματική Εκπαίδευση. Οι εργαστηριακές υποδομές που ενισχύονται αφορούν σε 294 σχολεία, τα οποία υπολογίζεται ότι είναι δυναμικότητας 26.505 μαθητών και παιδιών προσχολικής αγωγής, οι οποίοι εντέλει είναι και οι τελικοί ωφελούμενοι της αναβάθμισης του εργαστηριακού εξοπλισμού.
Το έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Ιόνια Νησιά 2014 – 2020” και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Για τα κτίρια…
Την ίδια στιγμή, το καλοκαίρι έχει προχωρήσει για τα καλά και το χρονικό διάστημα που μας χωρίζει από το πρώτο κουδούνι θα μπορούσε κανείς να το χαρακτηρίσει ως μια “ανάσα”. Τα προβλήματα στις υλικοτεχνικές υποδομές των σχολείων όπως βανδαλισμοί, σπασμένες πόρτες, μπασκέτες “καρμανιόλες”, κακοτεχνίες σε εγκαταστάσεις, αίθουσες κλουβιά συντήρηση σε λέβητες, παράθυρα και τζάμια είναι μερικά μόνο από τα κομμάτια του πάζλ που έχουν σπάσει, στην κυριολεξία τα νεύρα των γονιών.
Και το χειρότερο, βρισκόμαστε ένα μήνα πριν την έναρξη των σχολείων και ουδεμία διαδικασία παρέμβασης ή αποκατάστασης έχει ξεκινήσει, με τους γονείς να διαμαρτύρονται πως δεν μπορούν πια να ματώνουν οικονομικά, ούτε να βάζουν μπροστά το φιλότιμο. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο η Ένωση Γονέων Ζακύνθου καλεί την δημοτική αρχή να τα αντιμετωπίσει όλα αυτά έγκαιρα και κατά τη θερινή περίοδο όπου τα παιδιά απουσιάζουν από το σχολείο και οι χώροι είναι ελεύθεροι. Σύμφωνα με αυτήν οι ενέργειές τους επιβάλλονται να πραγματοποιηθούν αξιοποιώντας τα χρήματα που έχουν αποσταλεί από την υπηρεσία Κτιριακές Υποδομές Α.Ε., και έχουν συμπεριληφθεί στον οικονομικό προϋπολογισμό του Δήμου, ύψους 95.500€.

φωτο: 49gym-athin.att