ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ | Κυριάρχησε η κατασκευή του Αγωγού Ύδρευσης

Συνεδρίασε χθες η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου, συζητώντας μία σειρά από θέματα των αρμοδιοτήτων της. Ένα από αυτά ήταν η παρουσίαση του 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα των εργασιών της δεύτερης φάσης κατασκευής του Αγωγού Υδρευσης της ΔΕΥΑΖ που προσκομίστηκε από τον εργολάβο, ύψους περίπου 800.000 ευρώ. Η έγκριση ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, καθώς ο Δημοτικός Σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης, Σπύρος Βούτος, που εκπροσώπησε την παράταξη «Μαζί για τη Ζάκυνθο», καταψήφισε την έγκριση για «διάφορους λόγους», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ένα δεύτερο θέμα που συζητήθηκε στη συνεδρίαση αφορούσε τη δημοτική οδοποιία και συγκεκριμένα έναν ακόμη Ανακεφαλαιωτικό Πίνακα, ο οποίος σχετικό με εργασίες οδοποιίας που εκτελούνται από το Δήμο Ζακύνθου σε διάφορα χωριά της περιφέρειας του νησιού. Όπως λέει ο κ. Βούτος, έχουν πραγματοποιηθεί ήδη τα δύο τρίτα των έργων αυτών.
Ένα τρίτο θέμα αφορούσε συμβιβασμό που ζήτησε ιδιοκτήτης συγκροτήματος ξενοδοχειακών μονάδων στην περιοχή του Βασιλικού, για ποσό οφειλής ύψους 70.000 ευρώ και ζητούσε από το Δήμο ρύθμιση για την αποπληρωμή. Οπως είναι γνωστό, για ποσά οφειλών προς το Δήμο άνω των 30.000 ευρώ, την απόφαση για ρύθμιση, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, λαμβάνει η Οικονομική Επιτροπή, όπως και έπραξε. Το αίτημα εγκρίθηκε από τη μείζονα πλειοψηφία, για αποπληρωμή σε 12 δόσεις.