ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΣΤΙΓΜΗΣ | Οι Αυστριακοί μπλοκάρουν τα κομπιούτερ

Αυτό που συνέβαινε με τις έως τώρα κανονικές κρατήσεις των Αυστριακών για τις θερινές διακοπές τους, όπου κατά γενική ομολογία των εκεί τουριστικών ομίλων και γραφείων είμαστε για μία ακόμη χρονιά ο πλέον δημοφιλής τουριστικός προορισμός, ισχύει και για τις “κρατήσεις της τελευταίας στιγμής”. Αυστριακοί ταξιδιωτικοί όμιλοι και γραφεία τουρισμού σε ανακοινώσεις τους και παρουσιάσεις τουριστικών καταλόγων τους, επισημαίνουν πως έχουν αυξήσει σε μεγάλο βαθμό τόσο τα προγράμματα και τις προσφορές τους όσο και τον αριθμό των τουριστικών προορισμών τους στην Ελλάδα. Η διευθύντρια του TUI-Austria, Λίζα Βέντινγκ, δηλώνει πως αυτές έχουν αυξηθεί κατά σχεδόν 40%, ενώ ο ελληνικής καταγωγής διευθυντής, του Thomas-Cook, Ιωάννης Αφουκατούδης, σε δηλώσεις του, εκτιμά την αύξηση των κρατήσεων του ομίλου του για την Ελλάδα, σε 20-30%.

Ικανοποίηση…
Σε ένα “καλοκαίρι-ρεκόρ” για τον τουρισμό στην Ελλάδα είχαν αναφερθεί πρόσφατα σε σχετικά δημοσιεύματα τους, τόσο η μεγαλύτερης κυκλοφορίας αυστριακή εφημερίδα Kronen Zeitung όσο και η θεωρούμενη ως η πλέον έγκυρη Die Presse. Αυτό σημαίνει πως επιβεβαιώθηκαν τα ιδιαίτερα αισιόδοξα μηνύματα από την διεθνή έκθεση τουρισμού “FERIEN 2017” με τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Σπύρο Γαλιατσάτο να μας δηλώνει πως “οι δράσεις της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων θα καταστήσουν τα Ιόνια ακόμη πιο δημοφιλή στην Αυστριακή αλλά και γενικότερα στις Γερμανόφωνες αγορές, αυξάνοντας και σε συνάρτηση με άλλες δράσεις τη ζήτηση του τουριστικού κοινού από τις χώρες αυτές”.

Γιατι Ζάκυνθος…
Ειδικότερα εδώ στην Ζάκυνθο οι τουρίστες από την Αυστρία δείχνουν μεγάλη αγάπη και εκτίμηση για τις εν γένει ομορφιές της, αφού κάθε καλοκαίρι την επιλέγουν για να περάσουν τις διακοπές τους. Μάλιστα χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της λειτουργίας της Sommer Academy στο Βασιλικό που αναπτύσσει σημαντικές δράσεις.
Εκείνο που έκανε τους Αυστριακούς να την αγαπήσουν στο πέρασμα των χρόνων, είναι και η συμβολή της Αντιδημάρχου Βιέννης Μαρίας Βασιλάκου που έχει καταγωγή από το νησί. Παράλληλα, κατ΄ επανάληψη έχει δηλώσει πως υπάρχουν οι προϋποθέσεις ανάπτυξης τουρισμού ποιότητας. Το μόνο που απαιτείται για την ίδια, είναι να αποφασιστεί κάτι τέτοιο από τους τοπικούς φορείς και να εκπονηθούν μελέτες από ανθρώπους με τεχνογνωσία στον τομέα της τουριστικής ανάπτυξης.
Για το νησί έχουν μιλήσει στο παρελθόν τόσο ο διευθυντής του ΕΟΤ (Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού) Βιέννης Παναγιώτης Σκορδάς, όσο και ο τουριστικός πράκτορας Νίκος Μανωλάκος αναφερόμενοι στο γεγονός πως εκτός της αύξησης των πτήσεων από την Αυστρία, κατά καιρούς αρκετά τηλεοπτικά συνεργεία έρχονται από την χώρα και προβάλλουν τουριστικά την Ζάκυνθο σε όλο τον πλανήτη.

φωτο: bwgroup.it