ΖΑΚΥΝΘΟΣ | Ο Αμπράμοβιτς χαλαρώνει στο Κερί | Τον πρόδωσε το υπερπολυτελές “LUNA” (φωτο+video)

Τελικά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι και φέτος ο τουρισμός θα πάει καλά για το νησί μας και μάλιστα θα είναι υψηλού επιπέδου. Αυτό αποδεικνύει το γεγονός ότι πολλοί διάσημοι του πλανήτη και όχι μόνο το βάζουν στο επίκεντρο των καλοκαιρινών τους εξορμήσεων.
Πιστός λάτρης του Ιονίου, ο Ρώσος μεγιστάνας Ρόμαν Αμπράμοβιτς “βολτάρει” για ένα ακόμη καλοκαίρι με την θαλαμηγό του “Luna” ανάμεσα στα νησιά μας. Προχθές αργά το βράδυ ξεκινώντας από τη Λευκάδα, εθεάθη έξω από την Αντίσαμο, ενώ ακολούθως επισκέφτηκε το Αργοστόλι, και λίγες ώρες αργότερα το νησί μας επιλέγοντας και φέτος το πανέμορφο Κερί. Το υπερπολυτελές γιοτ τους εθεάθη στη νότια πλευρά του νησιού και συγκεκριμένα στο Κερί μεταξύ Λίμνης – Μαραθία και Μαραθωνησίου. Η περίφημη θαλαμηγός του Luna έχει γίνει επίκεντρο για τους ντόπιους αλλά και τους τουρίστες που βρίσκονται στο νησί, το φωτογραφίζουν και το αναρτούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, από όπου αντλήσαμε και τις σχετικές φωτό και βιντεο (Σπ. Πατρινός – T. Λιβέρης). Όλα αυτά δεν αποτελούν παρά απόδειξη το πώς η πανέμορφη Ζάκυνθος, μπορεί να θέλξει αυτό που ονομάζουμε καλό τουρισμό και να μην μένει εγκλωβισμένη στον μαζικό που μετρά αύξηση σε άτομα, αλλά δυστυχώς δεν μετρά σε έσοδα, παρά καθημερινή “έκπτωση” στα ήθη και έθιμα και στον πολιτισμό μας.

Αγαπούν το Ιόνιο
Για άλλο ένα καλοκαίρι, ο 13ος πλουσιότερος Ρώσος και ιδιοκτήτης της αγγλικής ποδοσφαιρικής ομάδας Τσέλσι, και η σύντροφός του, Ντάρια Ζούκοβα έδωσαν το στίγμα τους με το γιοτ “Luna”, χωρίς όμως να γίνουν αντιληπτοί, αφού δεν αποβιβάστηκαν σε κανέναν από τους προορισμούς που επισκέφθηκαν. Το γεγονός αυτό, μάλιστα, έδωσε αφορμή για πολλά σχόλια. Πληροφορίες αναφέρουν πως για άλλο ένα καλοκαίρι, ο 13ος πλουσιότερος Ρώσος και ιδιοκτήτης της αγγλικής ποδοσφαιρικής ομάδας Τσέλσι, και η σύντροφός του, Ντάρια Ζούκοβα έδωσαν το στίγμα τους με το γιοτ “Luna”, φιλοξενούμενοι του φίλου του Farkhad Akhmedov, στον οποίο πωλήθηκε για $ 360 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ τον Απρίλιο του 2014. Ο Akhmedov έστειλε το γιοτ στο Bremerhaven της Γερμανίας τον Οκτώβριο του 2014 για εκτεταμένη ανακατασκευή ύψους άνω των 50 εκατομμυρίων δολαρίων και μετά από μια εκτεταμένη 16μηνη ανακατασκευή του παραδόθηκε τον Μάρτιο του 2016.

Η θέση του γιοτ μέσω του marinetraffic.com

Το γιοτ
Το Luna ολικού μήκοος 114 μ. και μέγιστου πλάτους 20 μ. είναι ένα πολυτελές γιοτ που κατασκευάστηκε το 2010 από Lloyd Werft της Μπρέμερχαβεν, στη Γερμανία. Το εξωτερικό του σχεδιάστηκε από New Cruise της Γερμανίας και το εσωτερικό του από τον Donald Starkey.
Το σκάφος παραδόθηκε στο Ρώσο επιχειρηματία Ρομάν Αμπράμοβιτς στις 10 Απριλίου 2010. Διαθέτει 10 VIP καμπίνες επισκεπτών άνω των 100 τετραγωνικών μέτρων η καθεμία, μία 20 μέτρων εξωτερική πισίνα, 9 καταστρώματα και ένα μεγάλο υπαίθριο χώρο ψυχαγωγίας. Είναι επίσης εξοπλισμένο με 1 μίνι-υποβρύχιο και πλήρωμα των 50 ατόμων. Διαθέτει επίσης, τις μοναδικές στον κόσμο, πολλαπλών χρήσεων σωσίβιες λέμβους / λιμουζίνες με κόστος άνω των 4 εκατομμυρίων δολαρίων η κάθε μία.